• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversiteler üretimin dinamosu olmak zorunda

Üniversiteler üretimin dinamosu olmak zorunda
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri Fuarı" ilgi gördü.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri Fuarı" ilgi gördü. İki gün süren ve yaklaşık 50 firmanın stant açtığı fuarı on binlerce öğrenci ziyaret etti.

BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 3-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Günleri Fuarı'nda Türkiye'nin önemli firmaları stant açtı. 50'ye yakın kurum ve kuruluşun katılım gösterdiği etkinlikte öğrenciler hayallerini süsleyen firmalarla doğrudan temasa geçmenin mutluluğunu yaşadı. Fuar kapsamında yapılan oturumlarda da insan kaynakları uzmanları öğrencilere doğru öz geçmiş hazırlama ve iş başvurusu hakkında bilgiler verdi.

Fuarı gezen ve oturumlara katılan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak öğrencilere sadece diploma veren bir kurum olmak istemediklerini söyledi. Ar-Ge üreten ve bunları lisanslayan bir üniversite haline gelmek istediklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Üniversiteler ülkenin üretim anlamında dinamikleri olmak zorundadır. Kendi içine kapanan üniversitelerin kimseye faydası dokunmaz. Önce kendi içinde bulunduğu şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak. Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edecek, ülkenin ihtiyaç duyduğu bilimsel çalışmaları yapmak için gayret sarf edecek üniversiteler gerekiyor. Dolayısıyla bir üniversitenin öğretim üyeleri, sadece öğrencilerine ders anlatmaya kilitlenmemelidir" diye konuştu.

Dünyanın her geçen gün değiştiğine işaret eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğretim üyelerinden bu gelişmeleri yakından takip etmelerini istediklerini vurguladı. Bursa'da çok sayıda sektörün temsilcilerinin bulunduğunu kaydeden Ulcay, "Meselâ şehrimizde otomotiv ve tekstil endüstrisinin önemli temsilcileri bulunuyor. Değişim ve dönüşüm noktasında ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaların geliştirilmesi ve bilimsel alt yapısının hazırlanması aşamasında biz üniversiteler devreye girmeliyiz. Onları yönlendirmek ve yardımcı olmak noktasında destek verebilmeliyiz. Bu olmadığı zaman dışarıdan teknoloji getirmek zorunda kalırız. Ülkenin büyümesinin önündeki en büyük engel de budur. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak, şehrimizin dönüşümüne ve büyümesine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim