• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Üniversitede gerçeği aratmayan tatbikat

Üniversitede gerçeği aratmayan tatbikat
Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçeği aratmayan deprem tatbikatı düzenledi.

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçeği aratmayan deprem tatbikatı düzenledi. 6.5 büyüklüğünde 45 saniye süren depremin ardından mahsur kalan öğrenciler, binanın çatısından ve üçüncü katından sedyeler ve iple tahliye edildi.

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT),toplumda afet bilincinin oluşması için Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat öncesinde öğrencilere ve öğretim görevlilerine "Afet Bilinci Eğitimi" verildi. İstanbul İtfaiyesi, İSKİ ve İGDAŞ ekiplerinin de yer aldığı tatbikat, senaryo gereği 6.5 büyüklüğünde ve 45 saniye süren depremle başladı. Deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan öğrenciler "çök-kapan-tutun" yöntemi yaparak ilk önlemlerini aldı. 15 saniye sonra ikinci deprem uyarı sesi ile birlikte bin 500 öğrenci ve akademik personel hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına intikal etti. Deprem anında yaralanan 5 öğrenci için de arama-kurtarma tatbikatı yapıldı.

Gerçeği aratmadı

Esenler'in birinci derecede deprem kuşağında yer alması nedeniyle düzenlenen tatbikatta, okul içindeki kontrollerde üçüncü kattaki yaralılar sedyelerle ve iple tahliye edilirken, bir öğrenci de binanın tepesinden sedye ile indirildi. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ESKAT ekibi iple iniş yaparak, Türk bayrağını, belediye ve ESKAT flamasını açarak tatbikatı tamamladı.

"Başarılı bir tatbikat çalışması oldu"

Tatbikata katılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, "Çok yararlı ve faydalı bir tatbikat oldu. Geçtiğimiz günlerde bulunduğum ortamda da böyle bir yangın çıktı ve biz ne yapacağımızı bilemedik ama şu an yararlı olan çok şey öğrendik. Halkımızın bu konuda bilgisiz olduğunu düşünüyorum buradaki gelen ekip gayet bilgiliydi. Başarılı bir tatbikat çalışması olduğunu düşünüyorum. Bir an korktuk ne olacak diye ama güzel bir şekilde sona erdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim