• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversite Tercih Merkezi Rehber Buluşmaları Semineri

Üniversite Tercih Merkezi Rehber Buluşmaları Semineri
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Daire Başkanlığı, Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi...

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Daire Başkanlığı, Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi ve Eket Fuarcılık ile ortak düzenlediği Rehberlik Buluşmaları Semineri'ne 600 rehber öğretmen katıldı. Seminerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı www.gencgonulluler.gov.tr projesinin tanıtımı ve web sitesinin lansmanını yaparken, Eket Fuarcılık Ankara Tercih Fuarının tanıtımını, Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi'de "Üniversite Sınavına Doğru Hazırlanmak ve Doğru Tercih" başlığıyla bilgi verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılışını Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Büyüker yaptı. Büyüker, "Üniversite sınavına girecek öğrencilerin doğru tercih yapmalarında rehber öğretmenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Doğru meslek seçen gençler faydalı bireyler olarak hayatlarına devam edecekler ve ülkelerine hizmet edeceklerdir" dedi.

'REHBERLİK BU ÜLKEYE VEFA BORCUMUZDUR'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Daire Başkanı Erkan Şamiloğlu da "Yanlış meslek seçimi hem ülkeye hem de kendine zarar" diye konuştu. Şamiloğlu, bu bağlamda rehber öğretmenlere önemli bir görev düştüğünün altını çizerken, "Seçenekler çağındayız insanlara seçenek sunmalıyız. Rehberlik bu anlamda yol gösterendir, gençlere doğru meslek seçiminde yönlendiren taraftır. Rehberlik bu ülkeye vefa borcumuzdur" dedi.

Genç Gönüllüler Bir Proje Sitesi tanıtımını da yapan Erkan Şamiloğlu, "Gençlerimizin sosyal insanlar olmalarını istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için pek çok gönüllülük fırsatı sunuyor. Sizler de bilginizi, emeğinizi ve zamanınızı başkalarıyla paylaşmak istiyorsanız sitede yayınlanan gönüllü ilanlarını takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sitede yer alan gönüllülük faaliyetlerini; eğitim, çevre, spor, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler ile afet ve acil durum kategorileri altında arayabilirsiniz" şeklinde rehber öğretmenleri bilgilendirdi.

Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, "Üniversite Sınavına Doğru Hazırlanmak ve Doğru Tercih" adlı sunumunda Üniversite Tercih Merkezi'nin sunduğu hizmetleri anlatırken, YÖK Atlas sitesinin tercih yapılırken kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verdi. Kılanç, 600 rehber öğretmenin YGS, LYS ve sınav sistemi hakkındaki sorularını cevapladı. İstatistik bilgiye rehber öğretmenleri doyuran Burak Kılanç, faydalı kaynaklar hakkında ipuçları da paylaştı.

Eket Fuarcılık Genel Müdür Uğur Tok ise tercih fuarlarının önemini anlattı ve Ankara'da 19-20 Temmuz tarihinde yapılacak tercih fuarı hakkında öğretmenleri bilgilendirdi.

Üniversite Tercih Merkezi Rehber Buluşmaları Semineri

Üniversite Tercih Merkezi Rehber Buluşmaları Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim