• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Üniversite Öğrencilerine AR-GE Stajı

Üniversite Öğrencilerine AR-GE Stajı
Uludağ Üniversitesi son sınıf öğrencileri, alacakları "Sertifikalı Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı" ile kurumlar arası personel transferine çare...

Uludağ Üniversitesi son sınıf öğrencileri, alacakları "Sertifikalı Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı" ile kurumlar arası personel transferine çare olacak.

Bursa'daki otomotiv, tekstil ve makine endüstrileri başta olmak üzere farklı sektörlerde yenilikçi ürün ve hizmetler üretilen 31 adet Ar-Ge Merkezi'nin sayısı, Uludağ Üniversitesi, TOFAŞ, Bosch ve Martur'un desteğiyle artırılacak. Ar-Ge merkezlerinin sayısının artmasına paralel olarak, bu merkezlerde görev alan personelin vasfı da giderek önem kazanırken, Uludağ Üniversitesi son sınıf öğrencileri, alacakları "Sertifikalı Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı" ile kurumlar arası personel transferine çare olacak.

BUSİAD Evi'nde yapılan bilgilendirme toplantısında söz alan Bosch Dizel Sistemleri Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Çağdaş Bayram, üniversite ve sanayi arasında belirli bir farkın her zaman olduğunu söyledi. Bakış açısı olarak üniversitelerin teorik anlamda katkı sağladığını ifade eden Bayram, "Sanayiin ihtiyacı ise bu teorik bilgileri pratiğe çevirme yönünde. Bu boşluğu firmalar şu anda işe alımdan sonra kapatmaya çalışıyor. Bu da firmalara seneler kaybettiriyor. Bu öğrenme süreci ne kadar üniversitede olabilirse ve bu öğrenme sürecini ne kadar sanayiin gerçek ihtiyaçlarına yönlendirebilirsek, o kadar fayda sağlanmış olur. Pilot programdan sonra belki ilerleyen süreçte bu çalışanlara ve tecrübe edinmek istenenlere uygulanabilir" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi'nde mühendislik alanında eğitim gören gençlerin önünün açılması gerektiğini ifade eden Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur, "Bu öğrencilerin iş dünyası ile tanışması gerekiyor. Öğrencilerimize almış oldukları eğitimlerle güven duygusunun da aşılanması gerekiyor. Ortaya güzel bir proje çıktı. Bursa'daki Ar-Ge firmalarının elzem ihtiyaçlarını karşılamada ve bundan sonraki süreçlerde de bu projeyi bütün Türkiye'ye yaymak lazım. Hem mezun öğrencilerimize, hem de mevcut şirketlerimizdeki çalışanların yetiştirilmesi için Uludağ Üniversitesi'nden ve sektörden uzman arkadaşlarla bu eğitimi vereceğiz" diye konuştu.

Bursa'nın sanayi şehri olduğunu ifade eden Dokur, "Firmalarımızın belli bir ihtiyacı var. Biz de ihtiyaca yönelik gençlerimizi eğitmeye çalışıyoruz. Bu gençlerimiz yetiştikten sonra sanayide kalacaklar. Biz mezun olan öğrencilerimizi Bursa'da tutarsak şehrimize katkı sağlamış oluruz" dedi.

Projesi dahilinde ilk etapta 25 öğrenci teorik ve pratik olarak-GE eğitimi görecek.

Üniversite Öğrencilerine AR-GE Stajı

Üniversite Öğrencilerine AR-GE Stajı

Üniversite Öğrencilerine AR-GE Stajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim