• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Üniversite öğrencileri dünya sahnesinde

Üniversite öğrencileri dünya sahnesinde
Online olarak oynanan savaş oyunu Valorant'ın üniversiteler arası turnuvası başlıyor.

Online olarak oynanan savaş oyunu Valorant'ın üniversiteler arası turnuvası başlıyor. Dünyanın ilk ve en büyük üniversiteler arası Valorant turnuvası olma özelliği taşıyan yarışmaya Red Bull Campus Clutch ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın en büyük ve ilk üniversiteler arası global Valorant turnuvası olan Red Bull Campus Clutch, üniversite öğrencilerine hayatlarında bir defa yaşayabilecekleri bir tecrübe yaşatmaya hazırlanıyor. Her üniversite öğrencisine, üniversitesini dünya sahnesinde temsil etme imkanı sunan Red Bull Campus Clutch'ta 1 Mart'ta başlayan kayıt süreci sonrasında eleme heyecanı da 22 Mart'ta başlayacak. Türkiye'deki 80 üniversitede kurulan 5 kişilik takımlar, Valorant oyununda Türkiye'yi ve üniversitesini temsil etmek için mücadele edecek. Red Bull Campus Clutch ile ilgili detaylı bilgi RedBull.com/campusclutch adresinde.

Türkiye elemelerinin 14 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Türkiye finali ise 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Elemelerin en iyi 1, finalin ise en iyi 3 oyun üzerinden oynanacağı yarışmada Türkiye şampiyonu olan takım 18-20 Haziran tarihleri arasında İspanya'da düzenlenecek ve 53 ülke temsilcisinin katılacağı Dünya Finali'ne katılma hakkını da elde edecek. Dünya Finali'nde mutlu sona ulaşan üniversite 20 bin Euro'luk ödülün yanı sıra Valorant Masters'ta mücadele eden dünyanın en iyi Valorant oyuncularıyla tanışma şansına da sahip olacak.

-Üniversite öğrencilerine özel ilk Valorant turnuvası

2020 yılında piyasaya girdikten sonra gaming dünyasının en çok ilgi çeken oyunu haline gelen Valorant'ı, yaklaşık 18 milyon oyuncu oynuyor. Beşer kişiden oluşan takımların karşı karşıya geldiği oyunda, bir maç 25 tur üzerinden kurgulanıyor. Twitch üzerinden "Tek oyunun bir günde izlenme rekoru'nu 34 milyon izlenmeyle eline geçiren Valorant, en çok oynanan oyun olma yolundaki gelişimini de sürdürüyor. Dünyanın en önemli ve yenilikçi Valorant turnuvalarından biri olan Red Bull Campus Clutch ise üniversite öğrencilerini bir araya getiren ilk Valorant turnuvası olma özelliğine sahip.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim