• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Üniversite öğrencileri çocuk istismarlarına karşı güvercin uçurdu

Üniversite öğrencileri çocuk istismarlarına karşı güvercin uçurdu
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümünde eğitim gören kız öğrenciler,...

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi bölümünde eğitim gören kız öğrenciler, siyah kıyafetleriyle güvercin uçurarak çocuk istismarlarına tepki gösterdi.

Mustafapaşa Meydanına siyahlar içinde gelen yaklaşık 100 kız öğrenci, çocuk şarkıları söyleyerek taşıdıkları tabutu yere indirip kırdı. Kırılan tabutun içinden çıkan güvercinler böylece özgürlüğüne kavuştu. Çocukların özgürlüğüne vurgu yapmak için böyle bir gösteri yaptıklarını belirten öğrencilerden Ayşegül Metin, "Bugün burada son zamanlara yaşanan çocuk istismarlarına tepkimizi göstermek için toplandık. Öncesinde bir şiir dinletimiz oldu. Sonrasında ise çocukları için küçük bir canlandırma yaptık. Onların özgürlüğünü ifade etmek için ise güvercin uçurduk. Çocuklar için hazırlamış olduğumuz şarkımızı da hep birlikte söyleyerek etkinliğimizi bitirdik. Bizim amacımız zaten burada amacı olan çocukların daha farklı şeyler yaşamasını engellemek ve onların özgürleşmesi için çaba sarf etmek. Sloganımızda olduğu gibi "Sessizliği boz, çocuk istismarına dur de" diyoruz" dedi.

Bir diğer öğrenci Kübra Nur Avcı da, "Yakın zamanda yaşadığımız ve gittikçe çoğalan ve yüreğimizi parçalayan çocuk istismarı ve bu vahşeti yaşatan insanlıktan yoksun kişilere karşı bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Yüreğimizi parçalayan bu durumun daha fazla olmaması adına bugün siyah giyindik. Bundan sonrada çocukların tacize uğramamaları, bu şekilde sorun yaşamamaları için bu birlikteliğe katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm Türkiye'yi "Sessizliği boz çocuk istismarına dur de" sloganını söylemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim