• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

UNİCEF : "Angola’dan Demokratik Kongo’ya zorlan gönderilen 80 bin çocuk risk altında"

UNİCEF : "Angola’dan Demokratik Kongo’ya zorlan gönderilen 80 bin çocuk risk altında"
UNİCEF, Angola'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne (DRC) zorla geri gönderilen on binlerce çocuğun acilen yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

UNİCEF, Angola'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne (DRC) zorla geri gönderilen on binlerce çocuğun acilen yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Angola'da göçmen olarak bulunan 300 binden fazla insan, Demokratik Kongo'nun (DRC) sorunlu Kasais bölgesine zorla geri gönderildi. Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Fonu UNİCEF, zorla gönderilen insanlar arasındaki 80 binden fazla çocuğun risk altında olduğunu açıkladı.

UNİCEF Sözcüsü Christophe Boulierac, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, geri dönenler arasında 80 binden fazla çocuk olduğunu ve bu çocukların acilen yardıma ihtiyacı olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Angola'da elmas madenciliği endüstrisinde reform için yapılan resmi çabalar sonrasında, Demokratik Kongo'dan gelen göçmen işçilere yönelik etnik şiddet uygulandığı ve evleri yıkıldığı için insanlar bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. UNİCEF Angola'dan ihraç edilen insanların açlık ve kötü hava koşullarıyla karşı karşıya kalmasıyla beraber sınır kapılarında gaspa uğradığını da bildirdi.

Kasai'de 2016-2017 yılları arasında yerel kuvvetlerle hükümet güçleri arasında meydana gelen çatışmalar sonucunda kamu hizmetlerinin yok edilmesiyle vilayete çok sayıda insanın gelmesinin kendilerini ayrıca endişelendirdiğini söyleyen UNİCEF Sözcüsü Boulierac, "Kasai'de çok ciddi bir beslenme bozukluğu krizi var ve Angola'dan gelen çocuklar çok kötü durumda. Bazı çocuklara hipoglisemi tanısı konuldu. Yetersiz beslenme çocukların her türlü hastalığa karşı savunmasız hale gelmesine neden olabilir" dedi.

Yetersiz beslenme düzeyinde artış

Gıda fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle yetersiz beslenme düzeylerindeki artışla ilgili endişeleri artan UNICEF, Kasai vilayetindeki Kamako şehrinde krizin başlangıcından bu yana mısır maliyeti ikiye katlandığını belirtti.

BM kuruluşu, 27 yerleşim yerinde güvenli içme suyu noktaları ve acil barınakların kurulması da dahil olmak üzere insani yardım çabalarını hızlandırdığı için, aynı zamanda, sadece seyahat eden özellikle savunmasız çocukların henüz bilinmeyen sayıları konusunda da endişe duyuyor.

Sahipsiz çocuklar

Sözcü Boulierac, "Kasai vilayetinin Kamako şehrinde ailesi olmayan 162 çocuk tespit ettik. Bunlar sadece Kamako'da olanlar. Başka yerlerde çok daha fazlası var" dedi.

UNICEF sözcüsü Boulierac, yetkililerin aynı zamanda küçük sınır kasabalarındaki kiliselere ve pazarlara yığılmış olan yeni gelen insanlardan bulaşabilecek hastalıklardan endişeli olduklarını, kolera ve sıtma dahil bazı hastalıkların zaten Demokratik Kongo'da sık görüldüğünü söyledi.

Geri dönen çocuklara ve ailelerine yardım etmek için 3 milyon dolar talebinde bulunan UNİCEF, geri gönderilen insanların evlerine yeni bölgelere yerleşimini desteklemek için 6 milyon dolarlık ek bir yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim