• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı tuttu

Umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı tuttu
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini devralan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini devralan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, "AKP iktidarının baskıcı karakteri basın üzerinde, yargı üzerinde, iş dünyası üzerinde giderek artarak devam ediyor." dedi.

Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe teşkilatı devraldı. Cezaevi önünde toplanan teşkilat üyeleri "Özgür Basın Susturulamaz" sloganları atarak, "Kalemler silah değildir, özgür basın istiyoruz" pankartı açtı. Grup adına konuşan Özgür Karabat, Türkiye'deki baskıların arttığını hatırlatarak, "Bugün burada gazeteci yazar Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili yaptıkları haber neticesinde tutuklamaları ile ilgili burada bulunuyoruz. Şunu biliyoruz ki Türkiye artık dünyada bir gazeteci hapishaneler cenneti olarak algılanıyor. Basının üzerindeki her türlü baskı artıyor, gazeteciler tutuklanıyor, gazeteler üzerinde ekonomik baskılar reklam baskıları artıyor ve özgür düşüncenin önüne her türlü engel konuluyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki fikir özgürlüklerine sahip çıkmak için geldiklerini söyleyen Karabat, "Bugün burada Can Dündar ve Erdem Gül'e sahip çıkarken aynı zamanda Türkiye'deki fikir özgürlüklerine de sahip çıkmış oluyoruz. İktidarın, AKP iktidarının baskıcı karakterini protesto etmiş oluyoruz. AKP iktidarının baskıcı karakteri basın üzerinde, yargı üzerinde iş dünyası üzerinde giderek artarak devam ediyor. Ama aynı zamanda bu baskı Türkiye'deki barış ortamından uzaklaştığı gibi, dünyadaki ilişkilerimizde de problem yaratıyor. Biz buradan ifade etmek istiyoruz Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın haber alma hakkı kısıtlanamayacağını vurgulayan Karabat, "Yaptıkları haber tam anlamıyla bir haberdir. Eğer devletin iki kurumu arasında bir çelişki varsa, iki kurumu bir olayla karşı karşıya geliyorsa bu bir haber değeri taşımaktadır. Eğer Türkiye cumhuriyetindeki TIR'lardan dışarıdaki bir terör örgütüne silah taşındığı iddia ediliyorsa bunlar fotoğraflarla kameralarla kanıtlanıyor bunun bir haber değeri vardır. Dolayısıyla bu haberi yurttaşa ulaştırmaktan daha büyük bir vatanseverlik olamaz. Burada bir vatan hainliği varsa TIR'lar da silah taşıyanlardır. Can Dündar ve Erdem Gül bunu haber yaparak vatandaşa ileterek aslında bir vatanseverlik örneği sergilemişlerdir." dedi.

Umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı tuttu

Umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı tuttu

Umut nöbetini CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı tuttu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim