• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Umreci Adaylarını Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

Umreci Adaylarını Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehir'de Mart ayı turlarında bulunan normal ve ekonomik kısa tiple umre ibadetini yapmak üzere kutsal...

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehir'de Mart ayı turlarında bulunan normal ve ekonomik kısa tiple umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan kutsal toprak yolcularını bilgilendirmek amacıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

Hacı Pembe Avlanmaz Kur'an Bilimleri Merkezinde düzenlenen seminerlerde İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları A. Celalettin Altunkaya, Yaşar Bolat, Nazım Haksever ve Vaiz Gülşen Yeni tarafından umrecilere önemli bilgiler verildi. Çok sayıda umrecinin izlediği seminerde, umrede görevli din görevlileri de hazır bulundu.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti" ve "Umrenin İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci" hakkında önemli bilgiler verdi.

Müftü Yakup Öztürk: "Tavaf, sa'y ve diğer ibadetlerde dini ve ahlaki kurallara riayet edin. İnsanlara eziyet vermekten kaçının. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermeyin. Mübarek yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız ibadetler hakkında mutlaka bilgi sahibi olunuz" dedi.

Kutsal topraklarda duanın önemine de değinen Öztürk: "Boşa vakit geçirmeyin. Bol bol dua edin. Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur reddolunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinin farkında olmandır. Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O alîmdir, habîrdir ve karşılığını vermeye de kâdirdir. Bu nedenle bol bol dua edin. Kazandığımızı kaybettirecek söz, fiil ve davranışlardan sakınınız" dedi.

Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk, umrecilere hayırlı yolculuklar dileyerek, "Dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, ülkemizi ve bu arada bizleri de unutmayınız" diyerek sözlerini tamamladı.

Umreci Adaylarını Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

Umreci Adaylarını Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim