• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu
Ümraniye'de düzenlenen "Medyanın Dili ve Terör" isimli panelde usta gazeteciler terör eylemleri karşısında medyanın kullandığı dili tartıştı.

Ümraniye'de düzenlenen "Medyanın Dili ve Terör" isimli panelde usta gazeteciler terör eylemleri karşısında medyanın kullandığı dili tartıştı. Panelin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Terör belasına karşı milli bir uyanış, milli bir beraberlik, bir bütünlük arz etmemiz lazım" dedi.

Ümraniye Belediyesi, terör eylemleri karşısında medyanın kullandığı dili tartışmak; bu tartışmaların bir parçası olan medya organlarının yöneticileri ile sorumlu yayıncılığı masaya yatırmak amacıyla bir panel düzenledi.

Ümraniye Crowne Plaza'da gerçekleşen panele Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Star Gezetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, NTV Haber Program Sunucusu Oğuz Haksever, Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan gibi medyanın tanınmış isimleri katıldı.

4 oturumda gerçekleşen panelde medya dünyasının önde gelen isimleri "Medyanın Dili ve Terör" başlığı altında açıklamalarda bulundu.

"TERÖRÜN SESİNİ DUYURACAĞI VASITA MEDYADIR"

Panele evsahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptığı konuşmada, "Dünyanın sorunu terör ve ülkemizin dört bir tarafı çepeçevre kuşatılmış vaziyette. Biz duyarsız kalabilir miyiz? Elbette kalamayız" dedi.

"Terör belasına karşı milli bir uyanış, milli bir beraberlik, bir bütünlük arz etmemiz lazım" diyen Başkan Can, "Elbette ki medyanı dili çok önemli, çünkü terör ne yapmak ister. Terör, yıldırmak ister. Terör, cesaretinizi kırmak ister, terör propaganda yapmak ister, terör provokasyon yapmak ister. Dolayısıyla bu amaçladığı şeyleri gerçekleştirebilmesi sesini duyurabilmesine bağlıdır. Sesini duyuracağı vasıta da medyadır. O halde medyanın dili bir o kadar önem arz ettiğini hepimiz biliyoruz" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKEDE YAŞAMAKTAN BAŞKA ALTERNATİFİMİZ YOK"

Her insanın farklı dünya görüşüne sahip olduğunu ifade eden Can, "Her birimizin farklı bakış açıları da olabilir. Ama vatanımız bir tane, ülkemiz bir tane ve bu ülkede yaşamaktan başka alternatifimiz de yok. O halde bu ülkeye karşı uzatılan hançerleri hep beraber göğüslememiz ve terörle bizim cesaretimizi kırmak isteyenler karşı millet olarak milletin bütün unsuları olarak hep beraber göğüs germemiz ve müşterek bir dili yakalamamız icap eder" ifadelerini kullandı.

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu

Ümraniye’de “Medyanın Dili Ve Terör” Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim