• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Uluslararası Gaziantep Alimleri Ve Gaziantep’de Dini Hayat Sempozyumu

Uluslararası Gaziantep Alimleri Ve Gaziantep’de Dini Hayat Sempozyumu
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ve Gaziantep İl Müftülüğü tarafından "Gaziantep Alimleri ve Gaziantep'te Dini Hayat" konulu uluslararası...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ve Gaziantep İl Müftülüğü tarafından "Gaziantep Alimleri ve Gaziantep'te Dini Hayat" konulu uluslararası sempozyum gerçekleştirileceği bildirildi.

Gaziantep'te dini eğitime katkı sunmuş şahsiyetlerin hizmet ve faaliyetlerinin tanıtılmasına ve değerlendirilmesine imkan sağlamak ve Gaziantep'in dini hayatını bütün boyutlarıyla ortaya çıkararak dini Hizmetler sahasında gelecekte üstlenebileceği muhtemel rolün tespitine olanak sağlamak amacıyla düzenlenecek sempozyum, 13-15 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Sempozyum ile ilgili bilgi veren GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep'in, tarihi ve coğrafi konumu itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir kenti olduğunu belirtti. Kentin gerek ekonomik hayat ve gerekse de ulaşım açısından merkezi öneme sahip olduğunu vurgulayan Gaziantep şehri bu önemli konumuyla değişik kültürleri kendisine çekebilmiş ve çok kültürlü bir yapıya bürünmüş olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Demir, "Gaziantep, geçmişten günümüze sahip olduğu âlimleri, dinî hayat ve faaliyetleri bakımından da oldukça zengin bir şehrimizdir. Gaziantep'in nispeten ihmal edilmiş bu hususiyetini bilimsel açıdan ortaya koymak ve bu alandaki çalışmaları teşvik etmek gayesiyle Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Gaziantep İl Müftülüğü olarak bir sempozyum planlamış bulunmaktayız. Bu vesile ile konuyla ilgili katkı sunabilecek olan tüm bilim insanlarını bu sempozyuma davet ediyoruz. Sempozyumda siz değerli katılımcıları ağırlamaktan kıvanç duyacağız" dedi.

Uluslararası Gaziantep Alimleri Ve Gaziantep’de Dini Hayat Sempozyumu

Uluslararası Gaziantep Alimleri Ve Gaziantep’de Dini Hayat Sempozyumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim