• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum’da toplandı

Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum’da toplandı
2017 Yılı Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem Toplantısı Erzurum'da yapıldı.

2017 Yılı Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem Toplantısı Erzurum'da yapıldı. Toplantıya Kastamonu'dan Taşköprü Belediyesi de katıldı.

2017 Yılı Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem Toplantısı Erzurum'da yapıldı. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Palandöken'de gerçekleştirilen toplantıya, belediye başkanları, federasyon, dernek kurum ve kuruluşların festival direktörlerinden oluşan 50'yi aşkın katılımcı yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atila İpek, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, KKTC Halkoyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, KKTC Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu, CİOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, Kuzey Kıbrıs Tatlısu ve Beyarmudu Belediye Başkanları, Aziziye Belediye Başkanı toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

Birlik toplantısının 3 gün sürdüğü Erzurum'da ki buluşmada toplantıda tüm festival üyeleri söz alarak 2017 yılında yapmış oldukları festivaller hakkında bilgiler verdi. Özellikle uluslararası boyutta yapılan çalışmaları rapor ettiler. Toplantı da özellikle festivallerin el sanatları ve geleneksel kültürün ön plana çıkarması için çaba harcamaları istendi ve bu yönde görüş bildirildi. 2018 yılında yapılacak olan festivallerin tarihleri ve faaliyetleri ayrıca kurulda görüşüldü. Taşköprü Festivali için söz alan Taşköprü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cemali Özsoy, 2018 yılında 32.si yapılacak olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali ile ilgili bilgi verdi. Özsoy, önümüzdeki yıl Taşköprü festivalinin 16 -19 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Toplantı tüm birlik üyelerinin dilek ve temennisi ile sona erdi.

Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum’da toplandı

Uluslararası Festivaller Birliği Erzurum’da toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim