• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Uludağ’a Kış Kuralları...

Uludağ’a Kış Kuralları...
Bursa Valiliği, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kayak sezonunun açılmasıyla birlikte bir dizi ciddi tedbirler aldı.

Bursa Valiliği, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kayak sezonunun açılmasıyla birlikte bir dizi ciddi tedbirler aldı. Pistlerde isteyen gelişigüzel kayak ve kızak yapamayacak. Kaybolma ve kayak kazalarına karşı işletmeciler tedbirlerini ciddi manada alacak. Uludağ'da değnekçilere izin verilmeyecek. Hafta sonları ise kamyonlar Uludağ'a gelişigüzel çıkış yapamayacak.

Bursa Valiliği, Uludağ Milli Parkı 1'inci ve 2'nci Gelişim Bölgelerinde kış turizmi sezonunda bölgede faaliyette bulunan işletmeler ve tatil amaçlı bölgeye gelen vatandaşların huzur ve güven içerisinde bulunmaları maksadıyla bir dizi tedbir aldı.

"HAFTA SONU KAMYON VE TANKERLER ULUDAĞ'A ÇIKAMAYACAK"

Kurallara uymayan işletmeler ve tatilcilere yaptırımda bulunacağını açıklayan Bursa Valiliği'nin Uludağ'da tatil kriterleri şu şekilde; Hafta sonları (Cuma günü saat 18.00'den Pazar günü saat 24.00'e kadar) ağır tonajlı araçların (kamyon, yakıt tankeri vb.) Uludağ Milli Parkına çıkışlarına izin verilmeyecek. Uludağ yol güzergâhı üzerinde belirlenen noktalar dışında zincir satılmayacak ve zincir takma işlemi sadece kendilerine izin verilen kişiler tarafından yapılacak. Kayak öğretmenleri tarafından; meteorolojik şartlar göz önüne alınarak, yoğun sis, yoğun kar yağışı, fırtına ve gün batımı gibi durumlarda can güvenliği nedeniyle pistlerin çalıştırılması konusunda kullanıcılar ve işletmeciler uyarılacak. İşletmecilerce gerekli tedbirler alınarak geçici süre pistler kapatılacak. Kayak pistlerinin işleticileri üzücü olayların meydana gelmemesi için; tehlikeli bölgelere kar perdeleri yapma, renkli flamalarla işaretleme, emniyet ağları germe şekilde kayak

yapanların kayak alanının dışına çıkmasını önleyici tedbirleri alacak. Aayrıca bu alanlara konu ile ilgili uyarıcı mahiyette bilgilendirme levhaları (Türkçe, İngilizce, Arapça ) asacak.

ULUDAĞ'DA DEĞNEKÇİLERE İZİN YOK

Değnekçilere yönelik de sıkı denetim olacağını bildiren Bursa Valiliği, "Uludağ Bölgesinde; işletmelere yönlendirme, müşteri toplama maksadıyla hanutçu, ayakçı, değnekçi, çığırtkan ve benzeri şekilde ifade edilen kişilerin faaliyetlerine izin verilmeyecek. Turizm tesislerinin alt katlarında bulunan işyeri işletmecilerinin (kayak evleri, büfeler vb.) tesis dışında yer işgal etmeyecek. Aynı tip kıyafet giymeyen, tanıtıcı kokart takmayan ve Kayak Öğretmeni Belgesi olmayanlar, kayak dersi veremeyecek. Tesis işletmecileri, özel güvenlik görevlisi marifetiyle; kayak yapılan pistlerde günübirlik ziyaretçilerin piknik yapmasına ve gezinmelerine engel olacak, girişin yasak olduğuna dair uyarıcı tabelalar koyacak, kızak, ATV ve Kar Motorlarının kayak pistlerine girmesine müsaade etmeyecek.Tesis işletmecileri, ihtiyaçları için kullanacakları kar motoru vb. araçların hızlı ve ehliyetsiz personele kullandırmayacak, üst istasyonlardaki kafelerin ihtiyaçları için kullanılan kar motorlarını kullanacak kişilerin kimlikleri işletmeciler tarafından Uludağ Jandarma Komutanlığı'na bildirilecek ve belirlenen güzergahtan gidiş ve dönüş yapacaklar. Kar motoru aktiviteleri, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürlüğü'nce yapılacak Kar Motoru İşletmecilik İhalesini alan işletmeci tarafından, 2'nci Gelişim Bölgesinden Çobankaya istikametine doğru yol kenarı boyunca; 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek, Kar motorlarının ön ve arka taraflarına standart olarak numaralandırma yapılacak ve Uludağ Jandarma Komutanlığı'na bildirilecek, 18 yaşından küçüklere kiralanmayacak, kullanan ve kiralayanların Ferdi Kaza Sorumluluk Sigortası yaptırılacak,Kiralayanlara koruyucu başlık, eldiven ve rehber verilecek, aktivite alanı ve güzergahı tabela, emniyet filesi vb. ile belirlenecek ve alan dışına çıkışlar engellenecek, Uyarıcı mahiyette bilgilendirme levhaları ve talimatlar (Türkçe, İngilizce, Arapça vb.) asılacak, kar motoru aktivite alanı dışında hiçbir şekilde kar motoru kullanılmasına izin verilmeyecek, kızak aktiviteleri, DKMP Bölge Müdürlüğü'nce yapılacak Kızak İşletmecilik İhalesini alan işletmeci tarafından, 1'inci Gelişim Bölgesindeki Caminin yanında belirlenen alanda; 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu.

"KIZAKÇILAR, KAYAK PİSTLERİNİ TEHDİT EDEMEYECEK"

Kızak aktivite alanı dışında hiçbir şekilde kızak kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirten Bursa Valiliği, "Kayak Öğretmenleri Derneği ve mekanik tesis işletmecileri tarafından, kayak pistlerinin kullanılmayan ve tehlike arz eden bölümleri faaliyete kapatılacak, bu bölgeler elverişsiz hava şartlarında da görülebilecek şekilde şeritlerle işaretlenecek ve ikaz levhaları bulundurulacak. Kar araçları, kullanım yetki belgesi sahibi personel haricinde kesinlikle kullanılmayacak. Mekanik tesisler, yetki belgesi sahibi personel tarafından çalıştırılacak, buzlanmayı arttırarak trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle, mart ayı sonuna kadar yol güzergâhında bulunan çeşmelerde araç yıkanmayacak, oteller bölgesindeki ana meydanda iki taksi ve dolmuştan fazla araç bekletilmeyecek, dağcılık veya kamp faaliyetinde bulunacak şahıs veya gruplar; izin alarak faaliyet yapacak" dediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim