• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Uludağ Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Uludağ Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
Uludağ Üniversitesi'nde güz döneminde mezun olan öğrencileri için diploma törenleri başladı.

Uludağ Üniversitesi'nde güz döneminde mezun olan öğrencileri için diploma törenleri başladı.

15 - 16 - 17 Şubat tarihlerinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde devam edecek olan diploma törenlerinin ilki Veteriner Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler için yapıldı. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayan öğrencilere diplomaları verildi.

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite bünyesinde toplam 63 bin 451 öğrenci bulunduğu bilgisini verdi. Master ve doktora öğrenci sayısının 6 bin 126 olduğunu kaydeden Ulcay, 3 gün boyunca gerçekleştirilecek olan güz yarı yıl diploma törenlerinde 249'u enstitülerden, 641'i fakültelerden ve 173'ü de meslek yüksek okullarından olmak üzere toplam 1063 öğrenciyi mezun edeceklerinin bilgisini verdi.

AKADEMİSYENLERE DESTEK, ÖĞRENCİLERE İMKÂN

Uludağ Üniversitesi'ne bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, hem Ar-Ge yapan hem de proje üreten, sanayi ile işbirlikleri Kur'an-ı kerim bir üniversite hedefi belirlediklerinin altını çizen Ulcay, "Başarılı öğrenciler için cazibe merkezi olarak eğitim kalitesini arttırmakla birlikte, araştırmacı kadromuzu daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Master ve doktora yapan öğrenci sayımızı 15 bin düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Son 8 ayda bilimsel araştırma projelerine 12 milyon TL kaynak aktardık. Akademisyenlerimiz ile birlikte çalışma yapan girişimcilerin araştırma projelerine 3'te 1 oranında 150 bin TL'ye kadar ortak oluyoruz. Master ve doktora öğrencilerimizin öncelikle araştırmalarına odaklanabilmesi için hazırladığımız bin konutluk lojman projemizi yetkili makamlara sunduk. Her bölümü tercih eden en başarılı ilk 5 öğrenci için başarı bursu desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Uludağ Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim