• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Ülkü Ocaklarından Hocalı Katliamına Kınama

Ülkü Ocaklarından Hocalı Katliamına Kınama
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, basın açıklaması yaparak Hocalı Katliamının sorumlularını kınadı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, basın açıklaması yaparak Hocalı Katliamının sorumlularını kınadı.

Kilis Şubesi Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, 24 yıl evvel 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanan olay Türk toprağı Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında yaşandığı için tarihte "Hocalı Katliamı" olarak adlandırıldığını ifade etti. Yılmaz, "Sahnelenen bu Ermeni vahşeti 21'nci asrın en büyük acısı, nefreti, felaketi ve insanlık ayıbı olarak tarihe geçmiştir.Aralık 1991'de Hankendi çevresinde yerleşen ve Azerilerin yaşadığı Kerkicahan kasabasının alınmasından sonra, Hocalı kasabası tamamen Ermeni ablukasında kalmıştır. 30 Ekim'den itibaren karayoluna ulaşım kapanmış ve tek ulaşım vasıtası olarak helikopter kalmıştı. 20 Kasım 1991'de Hocavend semalarında Mi-8 helikopterin Ermeni kuvvetler tarafından vurulmasından sonra, hava ulaşımı da kesilmişti. İşgalden önce 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştır. Hocalı kasabasında 600'ü aşkın soydaşımız ermeni terör örgütleri ve çeteler tarafından canice ve haince öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve binlerce kardeşimiz rehin alındı her türlü işkence ve zulme tabi tutuldu.Zulüm gören Müslüman ise hele bir de Türk ise, bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Kilis Ülkü Ocaklı neferleri hiçbir zaman soydaşlarımıza şeref yoksunları tarafından hayasızca yapılan bu katliam karşısında susmayacaktır.Unutmasınlar ki aziz milletimiz "Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cürret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır" dedi.

Yılmaz, katliamın 24. yıl dönümü nedeniyle katledilenleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim