• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Ülker'in 'Yeşil Pota, Temiz Doğa' projesi 4. yılında

Ülker'in 'Yeşil Pota, Temiz Doğa' projesi 4. yılında
Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek...

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla 2012-2013 sezonunda başlatılan "Yeşil Pota Temiz Doğa" projesi 4. yılında öğrencilere ve çevre dostlarına farklı sürprizler sunuyor.

Projenin dördüncü yılında, etkinlikler şenlik formatında düzenlenecek ve bu şenliklere Türkiye'nin farklı illerinden de çocuklar davet edilecek. Proje kapsamında ilk şenlik bugün düzenlendi ve Ataşehirli öğrencilerle birlikte Malatya-Arguvan'dan da en çok geri dönüşümlü atık toplayan öğrenciler ağırlandı. Novada Alışveriş Merkezi'nde İrem ve köpeği Cash ve İllüzyonist Volkan Tunç'un gösterileri ile başlayan şenlikten sonra öğrenciler Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını izlemek üzere Ülker Sports Arena'ya geldiler.

Ataşehir ilçesindeki tüm okulların geri dönüşümlü atıklarla yarıştığı proje kapsamında, en çok geri dönüşümlü atık toplayan ilk 3 okulun öğrencileri Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe basketbol takımının maçını izleme şansı yakalıyor. Katılan öğrencilere ayrıca çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre kitapları ve günün anısına çanta ile tişört hediye ediliyor.

'Yeşil Pota Temiz Doğa" projesi kapsamında, daha yeşil bir dünya için toplanan atıklar çöplerden ayrılıyor. Öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu yapılıyor, tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Projenin ilk 3 yılında öğrenciler toplam 160.450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1365 ağacın kesilmesi önlendi, 1602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2'in (Karbondioksit) salımı engellendi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim