• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ülker'den bir dev çıktı; brüt satışı 5,2 milyar dolar, çalışan sayısı 26 bin

Ülker'den bir dev çıktı; brüt satışı 5,2 milyar dolar, çalışan sayısı 26 bin
Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Cem Karakaş, bisküvi ve çikolata şirketlerini "pladis" adıyla, tek bir şirket çatısı...

Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Cem Karakaş, bisküvi ve çikolata şirketlerini "pladis" adıyla, tek bir şirket çatısı altında birleştirince ortaya 26 bin çalışanı, 5,2 milyar dolar brüt satış geliri olan dev bir şirket çıktığını söyledi. Karakaş, yeni şirketin bölgesel bir yönetim anlayışı ile idare edileceğini, hesaplarının ise İngiliz para birimi paund üzerinden takip edileceğini söyledi.

Yeni şirketin tanıtım toplantısında konuşan Cem Karakaş, Yıldız Holding'in 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada, 50.000 çalışanı ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren büyük bir şirket olduğunu vurguladı. Ana odakları olan bisküvi ve çikolata işlerini altında birleştirdikleri yeni şirket pladis'in güncel olarak 26.000 çalışanı ve 5,2 milyar dolar değerinde brüt satış gelirleri bulunduğunu aktardı. Ancak rakamları bundan sonra İngiliz para birimi üzerinden takip edeceklerini ifade ederek, "Rakamlar nerden nereye gidecek? Biz, pladis'in rakamlarını İngiliz Sterlini olarak takip ediyoruz. 2015 itibarıyla pladis'in cirosu 3,5 milyar sterlindir. 2018'de biz bunu 5,5 milyara çıkaracağız." dedi. Hedeflerinin şirket değerini yaklaşık 3 katına çıkarmak olduğunu da kaydetti.

Holding olarak şirketleri ademi merkeziyetçi bir yapı içinde idare ettiklerini dile getiren Karakaş, "Bir plazanın içine herkesi koyalım, İstanbul'da veya Londra'da veya dünyanın bir yerinde büyük bir binadan idare edelim, bu bizim DNA'mıza ters. Biz yerinden yönetimi tercih ediyoruz." diye konuştu.

Operasyonun dünya çapında bölgelere ayrıldığı pladis'in üst yönetimini Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Cem Karakaş ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker üstleniyor. Şirketin bölge liderlikleri ise üç CEO tarafından yapılacak. Mehmet Tütüncü; Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya'dan, Mohamed Elsarky; Amerika kıtası, Japonya ve Kore'den, Jeff van der Eems ise Birleşik Krallık, Avrupa, Sahra altı Afrika ve Güney Asya'dan sorumlu olacak.

"ŞOK'U BÜYÜTECEĞİZ"

Cem Karakaş, toplantıda market zinciri Şok ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Şok 1000 net mağaza açacağız. Büyütüyoruz. Hedef halka arz. 2019 gibi düşünüyoruz. Bu tamamen mağaza büyümesi ile alakalı bir şey."

Ülker'den bir dev çıktı; brüt satışı 5,2 milyar dolar, çalışan sayısı 26 bin

Ülker'den bir dev çıktı; brüt satışı 5,2 milyar dolar, çalışan sayısı 26 bin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim