• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ulaşımda yol güvenliği masaya yatırılacak

Ulaşımda yol güvenliği masaya yatırılacak
Karayolu güvenliğine ilişkin toplumsal bilincin artırılması amacıyla, “Kent İçi Ulaşımda Yol Güvenliği” konulu bir konferans düzenlenecek.

Kaliteli hizmet anlayışıyla Türkiye’nin lider enerji şirketi olan Aygaz, uluslararası sivil toplum kuruluşu olan ve dünya çapında pek çok sürdürülebilir ulaşım projesine imza atan EMBARQ’ın Türkiye ayağı ile işbirliği gerçekleştiriyor.

Karayolu trafik güvenliğine ilişkin toplumsal bilincin artırılmasını amaçlayan işbirliği kapsamında, EMBARQ Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’nin ev sahipliğinde “Kent İçi Ulaşımda Yol Güvenliği” temalı konferans düzenlenecek. Her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’na denk gelen Konferans, 28 Nisan Pazartesi günü İstanbul Karaköy’deki “Salt Galata’da” düzenlenecek.

Kirli yakıt kullanımı, hava kirliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltmayı temel hedefleri arasında konumlandıran EMBARQ’ın etkinliğinin destekçisi olan Aygaz da çevreye verilen zararları en aza indirmek için çalışıyor. Kaynağından son kullanım noktasına yapılan değerlendirmelerde diğer yakıtlardan daha düşük karbon emisyonuna sahip olan otogaz, çevreci bir tüketim alternatifi sunuyor. Geçen yıl Türkiye’de LPG’li araç kullanımı sayesinde yaklaşık 1 milyon ton daha az karbondioksit salımı gerçekleşti. Ayrıca LPG’de, küresel ısınmada karbondioksitten sonra en büyük payı bulunan Siyah Karbon maddesi de bulunmuyor.

‘Kent İçi Ulaşımda Yol Güvenliği’ konferansında; yol güvenliği, Türkiye’nin trafik kazalarının azaltılması yönündeki hedef ve stratejiler ile uluslararası organizasyonlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktarılırken sorun ve çözüm önerileri de masaya yatırılacak. Konferans dâhilinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu, Ulaştırma Bakanlığı, Polis Akademi TUGAM Başkanlığı, EMBARQ Türkiye-Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, WHO-Dünya Sağlık Örgütü, Kızılay ve İETT yetkilileri de konuşmacı olarak katılacak. Konferansta, akademisyenlerin yanı sıra STK, kamu kurumları, yerel yönetim ve özel sektör temsilcileri de uzmanlık alanlarına göre deneyimlerini paylaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim