• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Üçüncü Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Binaların Cephelerinde Yenileme Görsel Kirliliğe Son

Üçüncü Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Binaların Cephelerinde Yenileme Görsel Kirliliğe Son
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görsel kirliliği önlemek amacı ile çalışmalar yaptıklarını ve...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görsel kirliliği önlemek amacı ile çalışmalar yaptıklarını ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde modern bir şehircilik çalışması sergilediklerini söyledi.

Binaların cephelerinde bir kargaşalık, bir karışıklık ve adeta görsel bir kirlilik gözlendiğini, bu durumun şehri adeta yorgun, ilgisiz ve iç karartıcı gösterdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2012-2015 yılları arasında şehrin muhtelif semtlerinde toplam 100 binanın dış cephesinin boyanarak yenilendiğini, binaların adeta yeniden yapılmış gibi olduğunu ve şehre ayrı bir misyon kazandırıldığını kaydetti.

Kent Estetik Kurulu'nun Talebi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Kayseri meydanında bulunan binalarda yapılan dış cephe yenileme çalışması ile Kayseri'ye yeni bir imaj kazandırıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Şehrimizin görünümünde görsel kirliliği önlemek, modern ve sağlıklı şehirleşmenin ilk adımı olan sağlıklı mekânlar oluşturmak için belediye olarak gerekli imar ile yapısal mimari önlemleri alıyoruz. Gecekondu önleme bölgesi ile Küçükali Mahallesi arasında gerçekleştirilen bina cephelerini yenileme çalışması büyük beğeni topladı. Hisarcık ve Kıranardı meydanlarında benzer bir çalışma yaptık. Seyitgazi, Hunat ve Camikebir semtlerinde 2015 yılında yaptık. Şimdi üçüncü etap çalışmamız ile Gecekondu önleme Bölgesinde Danışmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı Mahallelerinde toplam 300 binada dış cephe yenileme çalışması yapılacaktır. Bunun için gerekli çalışmalar başlatılmış ve ihale edilmiştir. Şehirde yer alan binaların görünümü önemlidir. Dışarıdan gelenler için binaların dış görünümü önemlidir. Bakımlı, boyalı ve düzenli bir dış cephe, o şehir hakkında güzel izlenimler bırakır."

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Boğazköprü mevkisinden başlayan çalışmanın Erciyes Kış Sporları Merkezi güzergahında dış cephe yenilemesinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Üçüncü Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Binaların Cephelerinde Yenileme Görsel Kirliliğe Son

Üçüncü Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Binaların Cephelerinde Yenileme Görsel Kirliliğe Son

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim