• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu
U23 Avrupa Ümitler Grekoromen Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde yapıldı.

U23 Avrupa Ümitler Grekoromen Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde yapıldı.

Türkiye tam takım halinde katıldığı şampiyonada 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak 38 puanla takım halinde Gürcistan ve Macaristan'ın ardından Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

YUNUS EMRE BAŞAR AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Bulstrad Arena'da iki gün süren şampiyonada Türkiye'ye altın madalyayı 71 kiloda Yunus Emre Başar kazandırdı. Başar, ilk maçından itibaren rakiplerine ezici üstünlüğünü kabul ettirdi.

İlk turu bay geçen Başar, ikinci turda Moldovalı rakibini sayıyla, çeyrek finalde Belarus rakibini teknik üstünlükle, yarı finalde de Gürcü rakibini yine teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı.

Finalde Hırvat Antonio Kamenjasevic ile karşı karşıya gelen Yunus Emre Başar, rakibine adeta minderi dar etti ve ard arda aldığı puanlarla iki dakika 45 saniyede Hırvat güreşçi Antonio Kamenjasevic'i teknik üstünlükle yenerek altın madalyayı kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Bu sıklette Hırvat Antonio Kamenjasevic ikinci olurken, Azeri Ruhin Mikayilov ile Gürcü Ramaz Zoidze üçüncü oldu.

BURHAN AKBUDAK GÜMÜŞ MADALYADA KALDI

Türkiye'ye ikinci madalya 80 kiloda geldi. Bu sıkletteki güreşçimiz Burhan Akbudak'ta şampiyonaya hızlı bir başlangıç yaptı ve ilk turda Azeri, çeyrek finalde ise Letonyalı güreşçileri teknik üstünlükle yenerek adını yarı finale yazdırdı. Akbudak, yarı finalde Macar güreşçiyi zorlanmadan yenerek finale yükseldi.

Burhan Akbudak, finalde Gürcü Lasha Gobadze ile mücadele etti. Mücadelenin başında öne geçen Akbudak ilk devrenin ortalarına doğru sakatlanınca oyundan düştü ve minderden 8-2 yenik ayrılarak gümüş madalya da kalarak Avrupa ikincisi oldu. Gürcü Lasha Gobadze'nin altın madalya kazandığı bu sıklette üçüncülükleri Yaroslav Filchakov ile Azeri Eltun Vazirzade elde etti.

ENES NOGMAN BAŞAR BRONZ MADALYA KAZANDI

Grekoromencilerin üçüncü madalyası ise bronz oldu. 66 kiloda mücadele eden Enes Nogman Başar şampiyonaya iyi başladı ve ilk turda Macar, çeyrek finalde ise Rus rakiplerini sayıyla yenerek yarı finale yükseldi.

Ancak Başar yarı finalde Polonyalı rakibi karşısında bir varlık gösteremedi ve minderden 7-0 yenik ayrılarak altın madalya şansını kaybetti. Başar; daha sonra çıktığı üçüncülük maçında Romen Mihai Radu Mihut'u sayıyla yenerek şampiyonayı bronz madalya ile tamamlayıp Avrupa üçüncüsü oldu. Bu sıklette diğer bronz madalyayı Sırbistan'dan Mate Nemes alırken, Polonyalı Mateusz Lucjan Bernatek birinci, Gürcü Tornike Jangavadze ise ikinci oldu.

DİĞER GÜREŞÇİLER DERECEYE GİREMEDİ

Grekoromende 59 kiloda Şerif Yakup Kılıç, şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmasına rağmen devamını getiremedi. İlk iki maçını teknik üstünlükle kazanan Kılıç, yarı finalde Azeri rakibine yenildi ve üçüncülük maçına çıktı. Ancak üçüncülük maçında da İsrailli güreşçiye yenilen Kılıç, şampiyonadan madalya alamadan döndü. Kılıç sıkletinde altıncı oldu.

Grekoromende mindere çıkan diğer Türk güreşçilerden 75 kiloda Serkan Akkoyun dokuzuncu, 98 kiloda İbrahim Sadullah Tığcı sekizinci olurken 85 kiloda Ali Suat Cengiz ve 130 kiloda Osman Kenan yıldırım ilk ona giremedi.

GREKOROMENCİLER TAKIM HALİNDE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Alınan bu sonuçlardan sonra Gürcistan 63 puanla takım halinde birinci olurken, Macaristan 43 puanla takım ikinciliğini elde etti.

Şampiyonada Türkiye U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı, Azerbaycan ile birlikte 33 puan toplarken; bir altın madalyası olduğu için takım halinde şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

Cihan

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim