• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Tuzla Parklarında Mobil Park Polisi Uygulaması Başladı

Tuzla Parklarında Mobil Park Polisi Uygulaması Başladı
Tuzla'da Mobil Park Polisi uygulaması başladı. Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle 2 vardiya şeklinde gerçekleştirilen uygulamada...

Tuzla'da Mobil Park Polisi uygulaması başladı. Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle 2 vardiya şeklinde gerçekleştirilen uygulamada 3 polis ve 1 zabıta memuru, 09.00-01.00 saatleri arasında 103 parkta devriye atarak önleyici hizmetleri sağlıyor.

Tuzla'daki parklarda vatandaşların huzur içinde vakit geçirmesi, çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklara kaynak oluşturan sosyal risklerde uzak tutulması amacıyla alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın "Güvenli Park" projesi kapsamında bir yandan parklar güvenlik kamerası ile kayıt alınırken, diğer yandan Mobil Park Polisi uygulaması da başlatılarak önleyici tedbirler genişletildi. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru ve Tuzla Belediyesi'nden 1 Zabıta Memuru, parkları araçla denetleyerek olumsuz durumlarda müdahale edecek. Polis memurları parklarda emniyetin yetki ve sorumluluk alanı, zabıta memuru da Kabahatler Kanunu kapsamına giren konularda görev alacak.

"PARKLARIN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, parkların güvenli bir şekilde kullanılması için emniyet ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğunu söyledi. Bazı parklara güvenlik kameraları kurduklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, "Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte sürdürdüğümüz bu proje, Tuzla'da tüm parkların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. Bu uygulama ile hem çocuklar ve gençler sokaktaki sosyal risklerden uzak tutulacak hem de aileler evlatlarını gönül rahatlığıyla bu alanlara gönderebilecek" dedi.

Tuzla Parklarında Mobil Park Polisi Uygulaması Başladı

Tuzla Parklarında Mobil Park Polisi Uygulaması Başladı

Tuzla Parklarında Mobil Park Polisi Uygulaması Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim