• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı bir ilki daha gerçekleştirerek 65 yaş üzeri yaşlıların kendi yaşıtları ile gündüz saatlerinde sosyal bir...

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı bir ilki daha gerçekleştirerek 65 yaş üzeri yaşlıların kendi yaşıtları ile gündüz saatlerinde sosyal bir ortamda kaliteli vakit geçirebilecekleri Yaşlılar Merkezi'ni hizmete kazandırdı.

Yaşlıların boş zamanlarını değerlendirmeleri, sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olunması ve günlük yaşam faaliyetlerine destek sunulması amacıyla hazırlanan ve ücretsiz hizmet veren Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılışa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

'YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇALIŞMALARDA SOSYAL BOYUTUNA ÖNEM VERDİK'

Amaçlarının Tuzla'da kendilerine emanet edilmiş her şeye sahip çıkabilmek olduğunu vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: "Belediye başkanı değil şehrin emanet edildiği kişi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda da işin hep sosyal boyutuna önem vermeye çalıştık. Türkiye'de bir ilk yapılacak.Yaşlılar merkezi bir yerde var. Alzheimer hastalarının özellikle geldiği bir yer de var. Ama biz ondan farklı olarak gerçekten bizim için yaşlı diye demiyorum. Büyüklerimizin özellikle de beraber olabilecekleri, bizimle beraber olabilecekleri ve kendilerinin akranlarıyla beraber sohbet ederken bekli de biz küçükleriyle de tecrübelerini paylaşabilecekleri bir mekân oluşturabilecekleri ortaya çıktı. Biz belli bir yaştan sonra büyüklerimizin kendi akranlarıyla bir araya gelmeleri aynı zamanda onların bu rehabilitasyonları konusundaki özellikle de bir arkadaş bulma düşüncesiyle buraya gelirken, aileleriyle beraber yaşadıklarını bazen onlardan da uzaklaşmanın onların da sevgilerini daha çok artıracaklarını birazda özlem çekmelerini düşündük" dedi.

Başkan Yazıcı ayrıca: "Biz burada yine toplum içerisinde yeni nesillerin yaşlılara ve belli bir yaşın üzerindeki anne, baba, çevre kim olursa olsun. Saygı göstermeyi ve yitirilen değerlerimizin asla bizim yitirilmemesi için gayret sarf edeceğimiz bir mekân ,bir buluşma ortamımı da gençlerimizle beraber sağlamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşlılar Merkezi'nin açılışına katılan mahalle sakinleri, böyle bir merkezin açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve Tuzla Belediyesi'nin yapığı hizmetten dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

TUZLA BELEDİYESİ YAŞLILAR MERKEZİ İŞLEYİŞİ

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda kurulan Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, hafta içi 09.30-15.30 saatleri arasında 65 yaş üzeri kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmayan, günlük yaşam faaliyetlerini bağımsız olarak yapabilen, yalnızlık hissi duyan, engeli olup dışarı çıkmakta zorlanan yaşlılara hizmet verecek. Yaşlıların merkeze ulaşımı Tuzla Belediyesi servis araçlarıyla sağlanacak. Sabah evinden alınan yaşlılar, gün sonunda tekrar evine bırakılacak. Merkeze gelen yaşlıların öğlen yemeği de Tuzla Belediyesi tarafından karşılanacak.

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi'nde yaşlıların kişisel bakımı, ilaçlarının belirtilen saatlerde ve uygun ölçüde verilmesi, tansiyon ölçümü ve insülin yapılması, sağlık kontrolleri ve tedavilerinin yapılması, psikolojik ve sosyal destek sağlanması hizmetleri yer alacak. Yaşlılara karşı ilgi ve duyarlılığı arttırmak amacıyla yaşlıların toplum içerisindeki konumu ve toplum için önemi, sorunları, ihtiyaçları, beklentileri ve sağlığı ile ilgili bilinçlendirici paneller düzenlenecek, yaşlıların gençlere hayat tecrübelerini aktarmalarını sağlayan organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Günlük 25 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olan Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi'nde zeka oyunları, müzik dinletileri, boyama ve resim çalışmaları, el sanatları, satranç turnuvaları, sportif aktiviteler, hobi bahçesi, kültürel ve sanatsal etkinlikler (Sinema-Tiyatro etkinlikleri, yazarlarla imza günleri), özel gün kutlamaları ve geziler düzenlenecek.

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Tuzla Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim