• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tütüncü lise yıllarını yaşadı

Tütüncü lise yıllarını yaşadı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği'nin (ANTEMDER) meslek ve kariyer sahibi kişileri öğrencilerle buluşturduğu "Okula Dönüş" projesinin konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Başkan Hakan Tütüncü, sabah erken saatteki bayrak töreninde öğrencilerle birlikte okulun önünde sıraya girerek, İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra öğrencilere hitap eden Tütüncü, "Benim için de çok keyifli bir buluşma oldu. 22 yıl sonra öğrencilerle sıraya geçip, bayrak törenine katılma fırsatım oldu. Lisedeki yıllarımı yeniden yaşadım" dedi.

Antalya'nın en şanslı okulu

Tütüncü, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine çok şanslı olduklarını belirterek, "Bu okul hatırasıyla, hafızasıyla Antalya'nın en eski, en köklü eğitim kurumlarından birisi. Dolayısıyla köklü bir eğitim kurumundan birinde eğitim alıyor olmak başlı başına bir mutluluk vesilesi. İkincisi, okulunuz yer olarak Antalya'nın en güzel noktalarından birinde bulunuyor. Şehrimizin en güzel noktalarından biri olan Konyaaltı Caddesi'ndeki bir okulda öğrenci olmak da ayrı bir mutluluk vesilesi. Üçüncü mutluluk, bu okul bir teknik meslek lisesi. Bu okul aynı zamanda sizleri hayata yetiştirirken, sizlerin koluna eskilerin deyimiyle bir altın bilezik takan bir eğitim kurumu."

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin mezunları arasında kentin sosyal, siyasi, ticari ve çalışma hayatında çok başarılı olmuş isimlerin çıktığını kaydeden Tütüncü, bu yönüyle de okulun öğrencilerinin şanslı olduğunu dile getirdi.

Her işi yaparım, sorunu

Başkan Hakan Tütüncü, günümüzün en önemli problemlerinin başında gençlerin herhangi bir mesleğe sahip olmamasının geldiğini söyledi. Tütüncü, "Bizden iş talebinde bulunan genç kardeşlerimize mesleklerinin ne olduğunu sorduğum da, başkanım ben her işi yaparım, cevabını alıyorum. Her işi yaparım demek aslında hiçbir işi yapamam, benim mesleğim yok, demek. Bu okuldan mezun olanların ise bir mesleği olacak."

"Lise arkadaşlarınızı ve lise hatıralarınızı unutmayın"

Hakan Tütüncü, "Önünüzde güzel bir hayat var. Hepiniz hayatlarınızın baharındasınız. Hayatınızın baharında olduğunuz bugünlerde lise yıllarınızı geriye dönüp baktığınızda hep özlemle hatırlayacaksınız. Arkadaşlıklarınızı güçlü tutun. Lise yıllarınızın hatıralarına saygı gösterin. Birbirinizle irtibatınızı asla kesmeyin. Öğretmenlerinizle, okulunuzla sürekli irtibat halinde olun. Arkadaşlarınızla sık sık bir araya gelmenin yollarını arayın. Hayatın neresinde olursanız olun mezun olduğunuzda lise arkadaşlığının ve lisenin hatıralarının güzelliğini daha iyi anlayacaksınız. Bunları unutmayın. Çünkü bizler yaşadığımız hayata hatıralarla tutunuruz. Hatıralarımıza hürmet ederek kendimizi güçlü hissederiz" dedi.

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Yıldız ve ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, ziyaretin anısına Tütüncü'ye okulun çerçeveli fotoğrafını hediye etti.

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra okulun 74 yıl önce inşa edilen atölyelerini gezerek, öğrencilerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim