• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tutuklu gazetecilere CHP Kocaeli'nden destek: Hukuk herkese lazım olacak

Tutuklu gazetecilere CHP Kocaeli'nden destek: Hukuk herkese lazım olacak
Cezaevinde bulunan gazetecilere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı'ndan geldi.

Cezaevinde bulunan gazetecilere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı'ndan geldi. Partili avukatlarla birlikte Silivri Cezaevi'ne gelerek umut nöbeti tutan Cengiz Sarıbay, tutuklananların sadece gazeteciler olmadığını, onlar üzerinden ülkenin bütün özgür insanlarının tutsak edildiğini söyledi. Sarıbay, "Yargıya güvenimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz, güvenmeliyiz. Herkese bir gün bu yargı lazım olacak. Anayasadaki yargılanamaz maddesine rağmen bu ülke Kenan Evren'i yargıladı." dedi.

Sarıbay ve beraberindeki arkadaşları Silivri Cezaevi'ne gelerek tutuklu gazetecilerin desteklenmesi için yürütülen umut nöbetine katıldı. Cezaevinde gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü de ziyaret edeceklerini belirten Avukat Cengiz Sarıbay, gazetecilerin cezaevinde olmasından hoşnutsuz olduklarını belirterek, aslında tutuklu gazeteciler nezdinde ülkenin bütün özgür insanlarının tutsak edildiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'ye dayatmak istediği, uygulamak istediği korku imparatorluğunun temellerinin daha önce atıldığını savunan Sarıbay şöyle konuştu: "Son 5 senede Ergenekon ile başlayıp "paralelcilerle" devam eden ve basın mensuplarının tutuklama ve gözaltılarıyla günümüze gelen süreçle maalesef özgürlükler kısıtlanmakta. Ama o kişiler içeridekiler değil tüm Türkiye, özgür basını tutsak edilmek istenmekte. Biz bunu kınıyoruz ve gönlümüzden gelen desteği avukat olarak, il başkanı olarak ve eski baro başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte vermek için buradayız."

BU ÜLKE KENAN EVREN'İ YARGILADI

Konuşan insanların susturulmaya çalışıldığını söyleyen Sarıbay, "Ben bundan önceki 12 Eylül'ü, diğer darbe dönemlerini yaşadım. O dönemler böyle sert değildi. O dönemler bu kadar baskıcı değildi. Evet gene insanlar içeri atılıyordu, özgürlükler kısıtlanıyordu ama bu dönem daha sert, acımasız ve daha tarafgir bir şekilde baskılar devam etmekte. Artık yargıya güvenin azaldığını, tuzun koktuğunu söylüyoruz. Ama şunu da her zaman söylüyoruz; biz yargıya güvenimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz, güvenmeliyiz. Herkese bir gün bu yargı lazım olacak. Anayasadaki yargılanamaz maddesine rağmen bu ülke Kenan Evren'i yargıladı. AKP'nin oluşturduğu bir algı sistemi var. Algı konusunda mahirler. Onlara sorarsanız hiç bir gazeteci yazılarından dolayı yargılanmıyor, içeride hiç gazeteci yok. Tamamen yalan. Tutuklanan insanlar gazetecilerdir, ama onlara sorarsan eylemden dolayı ya da destekten dolayı. Aslında hiç ilgisi yok. Tamamen basın özgürlüğüne vurulan bir darbe. Türkiye bunu da atlatacak, demokrasi er geç gelecek. Ben buna inancımı yitirmiyorum halkımız da hiç bir zaman yitirmesin." ifadelerini kullandı.

Tutuklu gazetecilere CHP Kocaeli'nden destek: Hukuk herkese lazım olacak

Tutuklu gazetecilere CHP Kocaeli'nden destek: Hukuk herkese lazım olacak

Tutuklu gazetecilere CHP Kocaeli'nden destek: Hukuk herkese lazım olacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim