• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tuşba’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Tuşba’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Van'ın Tuşba ilçesindeki Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde Kutlu Doğum programı, kütüphane ve spor odası açılışları gerçekleştirildi.

Van'ın Tuşba ilçesindeki Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde Kutlu Doğum programı, kütüphane ve spor odası açılışları gerçekleştirildi.

"Başkan öğrencilerle buluşuyor" projesi kapsamında ilk olarak Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe öğrencilerle bir araya geldi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'nin katılımı ile okulun kütüphane ve spor odası açılışı yaptı. Düzenlenen açılışların ardından okulun bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine geçildi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Öncelikle hepinizin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum, sağlık ve afiyetler diliyorum. 1445 yıl önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) burada nubuvetiyle ilgili, mührü ile ilgili binlerce eserler yazıldı. Biz insanlık olarak O'nun nuruna ve O'nun ahlakına muhtacız. Tüm insanlık hem huzuru hem her iki cihan mutluluğunu ve insanlığın gerçek şampiyonluk değerini kendilerinden öğrendiler. Bakın Prens Bismark ne diyor, "ben sana yetişemedim ya Muhammed', yani Peygamber Efendimizin asrısaadetine yetişemediği için hüzünlenen, ağlayan bir prens. Biz Bismark'tan neler öğreniyoruz. Yine kendisinden sonra peygamberimize karşı başta Hollanda da, yurt dışında, birçok yerde biliyorsunuz İslamafobi çerçevesinde Peygamber Efendimiz ve İslam dinimize yönelik bazı kışkırtıcı faaliyetler ve Müslümanların yurt dışındaki bu güzel faaliyetlerini, bu güzel yaşantılarını, örnek ahlaklarını gören insanlar maalesef bu son din İslam'a düşmanlık edenler de var. Yani Bismark'tan kendilerinde bir eser olmayan bu tür insanlara Allah'ın izniyle biz İslami yaşayarak, Peygamber Efendimizin ahlakını, insanlığa sunduklarını gösterirsek, böyle grup grup İslamiyet'e geçeceklerdir. Bildiğiniz gibi İslam dini son din. Tevrat'ta ayet ve Kur'an-ı Kerim'de de Muhammed olarak geçen bizlerin son peygamberi olan Hz. Muhammed Mustafa'nın Kutlu Doğum Haftası'nda ve özellikle tüm okullarda gerçekleşen bu programlarda hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin bu mübarek üç aylar olan bu mübarek günlerde kendimize yaşantısını örnek aldığımız bu günlerde burada peygamberlerin, evliyalarını ve çok kıymetli insanların izinden gidecek gençler görüyorum. Bu gençlik gelecekte İslam'ı en güzel şekilde yaşayacak, memleketlerine faydalı olacak ve toplumun beklemiş olduğu huzuru, barışı ve mutluluğu bu gençlik sağlayacak. Diyanet'in bu yılki mesajı "gelin birlik olalım" ismiyle çok kıymetliydi. Onun dışındaki her bir faaliyette de çok kıymetli mesajlar veriliyor. Tekrar her birinizin Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum. Rabbim sağlıkla afiyetle nice ramazanları bizlere nasip etsin" dedi.

Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, "Okulumuzda bugünkü programımız dolu geçti. Değerli arkadaşlarımızın, değerli velilerimizin katkılarıyla oluşturulan kütüphane ve spor odası açılışlarını gerçekleştirdik ve bu Kutlu Doğum Haftası programı devamında açılacak olan toplantı salonu projesinin müjdesiyle birlikte buradayız. Bu okulda biz de keyif aldık ve sizleri görünce de zaten heyecanlandık. Tuşba ilçemize bağlı tüm lise öğrencilerimize Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili sekiz bin kitap dağıttık. Bu konu ile alakalı yarışma yapıldı, dereceye giren arkadaşımız oldu. Onlara çeşitli ödüller verilecek, buraya kadar meselenin bir boyutu. Kitap okumanın önemini biz niye bu kadar önemsiyoruz arkadaşlar. Hem öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir, elbette daha sonra okuma alışkanlığının olması ve girdiğimiz sınavlarda başarılı olmamız için hızlı okuyup anlamanız lazım. Değerli arkadaşlar, sizleri çok önemsiyoruz, yaptığınız çalışmaları biliyoruz, bu güzel günün hatırına Allah size yardımcı olsun. Öğretmenlerimiz büyük bir özveride bulunuyor. Öğretmenlerimize ve okul idarisine teşekkür ediyoruz. Biz sizden bir şey istiyoruz değerli arkadaşlar; mutlu olun değerli arkadaşlar. Mutlu olursanız başarılı da olursunuz. Annenizin, babanızın değerini, kadrini, kıymetini iyi biliniz. Başarılarınızın devamını diliyorum, bu programa ve diğer programlara katkı sağlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim