• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Tuşba Belediyesi’nden ‘Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın’ Projesi

Tuşba Belediyesi’nden ‘Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın’ Projesi
Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi işbirliği ile "Tuşba Okusun, Gelecek...

Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi işbirliği ile "Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın" projesi hayata geçiriliyor.

Tüm hizmetlerde olduğu gibi eğitim hizmetlerini de kendine ilke edinen Tuşba Belediyesi, "Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın" projesi ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile YYÜ Öğrenci Konseyi, "Tuşba Okusun, Gelecek Aydınlansın" projesi kapsamında Türkiye genelinde tüm valilikler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşlarla iletişime geçerek Tuşbalı öğrencilere kitap temin edecek. Eğitimin en iyi şekilde yürütülebilmesi için kampanya kapsamında temin edilecek kitaplar ilçedeki öğrencilere dağıtacak.

Toplanan kitaplarla okul kütüphanelerini de zenginleştireceklerini ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, projedeki temel amacın öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Bekiroğlu, "Tabii bu okuma alışkanlığını kazandırmak için öncelikle öğrencilerimize kitap temin etmeliyiz. Bu düşünceyle yürüttüğümüz proje kapsamında kitap alma imkanı olmayan öğrencilerimize kitap teminini sağlamaktır. Bu yola çıkarken hem kurumlardan hem de vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Kampanya kapsamında topladığımız kitaplar ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyesinde ve hatta lisansüstü kitaplar olacaktır. İster okudukları kitaplar olsun, isterse bağışta bulunacakları kitaplar olsun bize yollasınlar. Biz o kitapları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıralım. Bu projeye başlarken eğitim kurumlarımızdan, sivil toplum örgütlerinden de destekler bekliyoruz. Bu konuda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi bizimle iş ortaklığı yapıyor. Üniversite öğrencilerimizin okudukları kitapları toplayarak bize ulaştırma görevini konseyimizin üyeleri yapacak. Buradan gelen kitapları biz ilçemizdeki öğrencilerimize ulaştıracağız" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, "Bu dönemde bu çalışma çok güzel ve çok anlamlı bir proje olacaktır. Bizler Tuşba'da yazarlarımızı her ay öğrencilerimiz ile Tuşbalılar ile buluşturmaya devam ediyoruz. Bir diğer yandan da bu projeyle öğrencilerimiz ile kitapları buluşturmak, onların ellerinde daima kitap bulundurmak elbette insana değer veren, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Uzun ve neşeli kış günlerini daha verimli geçirmek ve Tuşba halkına kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Halkımızda okuma konusunda farkındalık oluşturmak, aile bireylerinin kitap okumaya yönelmelerini sağlamak ve hayatın gerçek manasını öğretmek amacıyla başlatılan projeye Tuşba ve Van halkımızdan çok yoğun ilgi bekliyoruz. Bu projeye kitap desteğinde bulunacak tüm vatandaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, yayın evleri ve yazarlarımıza, muhabbetin baş şehri Tuşba'dan şimdiden çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim