• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

TUSAŞ, Spirit’e toplam 200 uçaklık set teslimi gerçekleştirdi

TUSAŞ, Spirit’e toplam 200 uçaklık set teslimi gerçekleştirdi
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünya havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Spirit'e yönelik teslimatlarına devam ediyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünya havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Spirit'e yönelik teslimatlarına devam ediyor. Airbus A220 Fixed Trailing Edge için 2012 yılında detay parça sevkiyatı ile başlayan süreçte 2014 yılında ilk bitmiş ürün sevkiyatını gerçekleştiren TUSAŞ, bugüne kadar toplam 200 uçaklık seti Spirit'e teslim etti.

TUSAŞ, proje kapsamında toplam 1770 uçaklık set teslim etmeyi hedefliyor. Kanat üzerinde firar kenarında bulunan ve hareketli detayların (Spoiler, Aileron vb.) ve iniş takımının bağlandığı parça olarak adlandırılan "Fixed Trailing Edge" kapsamında bir uçaklık sette her kanatta birer adet olmak üzere toplam 2 adet iç ve 2 adet dış spar bulunuyor. TUSAŞ, bu kapsamda kanat üzerindeki hareketli detay parçaların monte edildiği sparları içeren ve iniş takımının bağlandığı parçayı ifade eden "Fixed Trailing Edge" üretimine aralıksız devam ederken toplam 200 uçaklık setin teslimini de tamamladı. Airbus ve Boeing başta olmak üzere birçok önemli havacılık şirketi ile "tek kaynak" olarak sürdürdüğü hava yapısalları üretiminde birçok ödüle de layık görülen TUSAŞ, üretimde kalite ve hatasız üretimi esas alarak faaliyetlerini sürdürüyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil konuya ilişkin şunları söyledi:

"Dünya hava aracı yapısalları sektörünün katalizör markalarından Spirit ile iş birliğimiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz teslimatlarımıza bir yeni kilometre taşını daha ekledik. Airbus A220 uçakları için üretimini gerçekleştirdiğimiz kritik parçaların 200'üncüsünü teslim etmenin heyecanı içindeyiz. Spirit ile stratejik iş birliğimiz uzun yıllara dayanıyor. Hem Spirit tarafında hem de TUSAŞ tarafında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, stratejik iş birliğimizin artarak devamını diliyorum."

TUSAŞ, Spirit’e toplam 200 uçaklık set teslimi gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim