• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

TUSAŞ Kuveyt’te HÜRKUŞ’u sergileyecek

TUSAŞ Kuveyt’te HÜRKUŞ’u sergileyecek
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kuveyt Havacılık Fuarı'na ilk kez katılacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kuveyt Havacılık Fuarı'na ilk kez katılacak. HÜRKUŞ maket modeli ile fuarda yer alacak olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri ile yeni iş birliği modeli geliştirmek için temaslarda bulunacak.

Yerli imkanlar ile geliştirdiği özgün ürünleri ile dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Kuveyt Havacılık Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşacak. Daha önceki yıllarda Körfez ülkeleri arasında yer alan Dubai ve Bahreyn fuarlarına katılarak üst düzey askeri makam yetkililerine ürün tanıtımları gerçekleştiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bu yıl da ilk kez katılacağı Kuveyt Havacılık Fuarı'nda aynı faaliyetleri sürdürmeyi amaçlıyor.

Fuar öncesinde görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada, "Kuveyt Havacılık Fuarı'na ilk kez katılmanın heyecanı içerisindeyiz. Körfez ülkelerine yönelik tanıtım faaliyetlerimizin bir yenisini Kuveyt'te gerçekleştireceğiz. Paylaştığımız coğrafyanın bir parçası olan Körfez ülkeleri arasında yeni bir iş birliği modeli gerçekleştirmek istiyoruz. Fuara katılan askeri ve resmi heyetlerle bu konuyu derinlemesine istişare etme fırsatı bulacağız" dedi.

Kuveyt özelinde HÜRKUŞ Gelişmiş Eğitim Uçağı'nın askeri ve resmi heyetler tarafından ilgi odağı olması bekleniyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii hakkında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim