• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

TURYOLDER’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya ziyaret

TURYOLDER’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya ziyaret
Turizm Yolcu Taşımacıları Derneği (TURYOLDER) yönetimi, son dönemde sıkça tartışılan yasa dışı yolcu taşıma meselesi ile ilgili Cumhurbaşkanı...

Turizm Yolcu Taşımacıları Derneği (TURYOLDER) yönetimi, son dönemde sıkça tartışılan yasa dışı yolcu taşıma meselesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti.

TURYOLDER yönetimi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu makamında ziyaret etti. TURYOLDER Başkanı İbrahim Abdülkadiroğlu, UBER ile karıştırılmalarının ve UBER gibi muamele görmelerinin doğru olmadığını ifade etti. TURYOLDER Yönetim Kurulu üyeleri ise kendilerinin taksici meslektaşlarıyla karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini belirtti.

TURYOLDER adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Gürocak, "UBER'in çalışmasını engellemek üzere verilmiş olan talimatla seyahat acenteleri ve turizm taşımacıları olarak 150 bin kişiyi aşan çalışanımızla hem turizm sektörü hem de bu sektörün çalışanları olarak büyük sıkıntılara girmemize sebep olmuştur" ifadelerini kullandı. UBER ile tamamen ayrı kulvarlarda olduklarını belirten Gürocak şunları kaydetti:

"Yabancı menşeli bir oluşumun benzeri muamelesi görmekten kesinlikle hoşnut değiliz. Turizm seyahat taşımacıları olarak ülkemize gelen yerli ve yabancı turistlerin, resmi yerli ve yabancı heyetlerin, kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarının, büyükelçilik ve konsoloslukların personel ve misafirleri ve daha adlarını sayamadığımız birçok sektördeki misafirlerin taşınmasını sağlamaktayız. Ama maalesef araçlarımızda protokol veya turizm müşterilerimiz varken taksicilerle karşı karşı gelmekteyiz. Bizler D2 taşıma belgelerimiz için yeni bir çalışma yapılarak iş tanımımızın oluşturulması ve dolayısıyla UBER ile karıştırılmamıza engel olunması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemekteyiz. UBER olarak anılmamak ve taksici meslektaşlarımızla aramızda husumet olmadan çalışmak istemekteyiz."

Havalimanlarına girişlerinin engellendiğini belirten Gürocak, "Kişi sayısı sınırlaması ve 12 saat önce rezervasyonların ilgili makama bildirilmesi gibi faktörler bizim turizm taşımacılığımızın kilitlenmesine sebep olmuştur. Havalimanlarından yolcumuzu karşılayamadıktan ve uğurlayamadıktan sonra çalışmamız imkânsızdır. Bizim UBER'le karıştırılmamız Türkiye'de turizmin bitmesi demektir" dedi.

Ayrıca konu hakkında sosyal medya ve basında fazlaca yorum yapılmakta olduğuna değinen Gürocak, "Cumhurbaşkanımıza hitaben bizim için haksız olumsuz söylemler var. Turizm acenteleri ve turizm taşımacıları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın arası açılmaya çalışılmaktadır" açıklamasında bulundu. Gürocak, Topçu'dan bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin milletin her kesiminin meselelerine çözüm ve çare aranan adresi olduğunu belirten Topçu ise şöyle konuştu:

"Kim hangi terör örgütüyle, hangi ekonomik argümanlarla üzerimize gelirse gelsin Türkiye büyümeye devam ediyor. Ülkemiz 40 milyon turist ağırlıyor, bu sayının 2023'te 50 milyonun üzerine çıkacağını ilgililer söylüyor. Bu ülkeye iş için, yatırım için, sağlık için gelen turistleri ilk karşılayan sizlersiniz. Turistler ülkemizi ilk sizlerin hizmeti ile tanıyorlar. Sizlerin sorumluluğu çok büyük, bizler de sizlerin problemlerini en güzel şekilde çözmek için çalışıyoruz. Daha çok çalışacağız, meselelerinizin çözümü ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa tabii ki yapacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim