• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Türkmenlere gönderilen yardımlar, Yayladağı'nda çöpe atılmış

Türkmenlere gönderilen yardımlar, Yayladağı'nda çöpe atılmış
Suriye'nin Türkmenlere yönelik saldırıları üzerine yüz binlerce Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.

Suriye'nin Türkmenlere yönelik saldırıları üzerine yüz binlerce Suriyeli, Türkiye'ye sığındı. Özellikle son zamanlarda Rus güçlerinin destekleriyle Türkmen Dağı'na yönelik saldırılar üzerine bölgede bulunan Türkmenler sınırın kuzeyinde bulunan Türkiye'ye akın etti. Bunun üzerine yurdun dört bir yanından düzenlenen kampanyalarla Türkmenlere gıda, giyim ve eşya yardımı yapıldı.

Çok sayıda TIR ve kamyon ile Suriye sınırında bulunan ve Türkmen sığınmacıların yoğun olarak barındığı Hatay'ın Yayladağı ilçesine getirilen giysi yardımları, ilçe stadyumunun kenarında biriktirildi. Bir süre burada bekletilen yardımların bir kısmının "işe yaramaz" düşüncesiyle çöpe atıldığı, bir kısmının ise tuhafiyelerde 5-10 TL arası fiyatlarla satılmaya başlandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Suriyeli Türkmenlere yönelik gönderilen yardımların Yayladağı'nda heba edildiği öne sürülüyor. Çok sayıda TIR ve kamyonlarla ilçeye gönderilen yardımlar, kaymakamlık koordinesinde İlçe Stadyumu'nun kenarında bir yere biriktirildi. Aylarca bu alanda üzeri açık bir şekilde bekletilen yardım malzemelerinin üzerine yağmur yağdı. Zaman zaman bazı insanların gelip kaliteli buldukları elbiseleri seçmelerinin ardından kalan malzemelerin Parpuzluk mevkiindeki çöplüğe atıldığı ifade ediliyor.

Kıyafetleri inceleyen bir avcı, elbiselerin yeni olduğunu ve neden atıldığını anlamadığını anlattı. Bazı vatandaşlar ise yurdun dört bir yanından gönderilen kıyafetlerin ilçede tuhafiye dükkanlarında 5-10 TL arası fiyatla satıldığını ileri sürdü.

Yetkililere tepki gösteren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, şunları anlattı: "İnsanlarımız buradaki mağduriyet üzerine belki de çocuğunun boğazından keserek buraya yardım göndermiş. Türkmen kardeşlerimiz zorlu kış şartlarında mağdur olmasınlar diye belki de kendi üzerilerindeki elbiseleri kolilere koyarak güvendikleri kişilere vermiş. Ama gelin görün ki Yayladağı'nda bu yardımların Türkmenlere ne kadar iletildiği meçhul. Stadyumun kenarında biriktirilen yardımlardan işe yarayanlarını bazı insanlar gelip seçerek götürdüler. İşe yaramaz diye bıraktıkları giyim yardımları ise Parpuzluk mevkisindeki çöplük alanına atılmış. Bunlar milli servet. Sorumlular hakkında işlem başlatılması gerekir."

Konu ile ilgili olarak bilgi almak istediğimiz Yayladağı Kaymakamlığı'na ise ulaşılamadı.

Türkmenlere gönderilen yardımlar, Yayladağı'nda çöpe atılmış

Türkmenlere gönderilen yardımlar, Yayladağı'nda çöpe atılmış

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim