• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye’yi Başarıyla Temsil Ediyorlar

Türkiye’yi Başarıyla Temsil Ediyorlar
Dünyanın en prestijli robotik turnuvalarında boy gösteren Bahçeşehir Okulları, kazandıkları kupalarla ülkemizi temsil etmeye devam ediyor.

Dünyanın en prestijli robotik turnuvalarında boy gösteren Bahçeşehir Okulları, kazandıkları kupalarla ülkemizi temsil etmeye devam ediyor.

Türkiye'de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları, Amerika'da düzenlenen FIRST Robotics Competition yarışmasından en prestijli ödülleri alarak geri döndü.

New York'ta düzenlenen yarışmada Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımı Adroit Androids bu yıl ilk defa katıldığı Texas Alamo FIRST Robotics Şampiyonası'nda Rookie All-Star, Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı Integra-3646 ise en prestijli ödül olan Chairman's Award ödülünü kazandılar.

Kazandıkları ödüllerle geleceğin bilim insanları olmaya aday Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi ile Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, 27-30 Nisan tarihinde Amerika'da St. Louis'de gerçekleşecek olan "First World Robotics Competition Championship's" Dünya Robotik Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

Öğrencilerinin yakaladığı bu başarıdan dolayı sevinç duyduklarını ve bundan sonraki hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel; "Çok sevinçliyiz. Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi, Amerika'da yapılan robotik yarışmasından birincilikle döndü. Öğrencilerimiz bundan sonra nisan ayında dünya şampiyonasına katılacaklar. İnşallah oradan da büyük bir ödülle dönerler. Yine Anadolu lisemiz de ilk defa katıldığı robotik turnuvasında ödüle layık görülerek bize büyük bir mutluluk yaşattı. Bundan sonraki hedefimiz ise dünya şampiyonluğunu kazanmak" diye konuştu.

MÜFREDATTA ROBOTİK VE KODLAMA DERSLERİ VAR

İlk ve ortaokullarda STEM çalışmalarına müfredatlarında yer verildiğini ekleyen Bahçeşehir Okulları Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle; "Bahçeşehir Okulları olarak STEM çalışmalarına çok önceden başladık. Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımımız ilk defa bu yarışmaya katılan takımlar arasından şampiyon oldu. Dünya genelinde 350 bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Fen ve Teknoloji Lisemizin Integra takımı da yine şampiyon olarak ülkeye dönüyorlar. Müfredatımızda STEM çalışmaları bulunuyor. İlkokul ve ortaokulda robotik, kodlama derslerimiz var. Öğrencilerimiz bu birikimle Amerika'dan dünya şampiyonu olarak dönüyorlar" dedi.

"BU BAŞARI ONLARA MİRAS"

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi'ni havaalanında karşılayan ve orada öğrencilerin bu başarısı hakkında yorum yapan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, "Türk çocuklarına fırsat verdiğinizde işin en iyisini yapıyorlar. Bizim çocuklarımız da bu fırsatı aldılar ve bu işin en önemli en prestijli ödülünü kazandılar. Bu dört tane farklı kategorisi olan bir yarışmaydı. Öğrencilerimiz bütün dünyada 350 bin öğrencinin katılmış olduğu STEM organizasyonunun en önemli kupasını ülkemize getiriyor. Bu çok önemli bir şey. Aslında robotun da anavatanı Türkiye. İlk robot Mardin'de El-Cezeri tarafından yapılmış. Dolayısıyla onların torunları da bu işi en iyi şekilde yapabileceklerini ispatlamış oldular" ifadelerini kullandı.

"BU SENE EN BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANDIK"

Başarısının sırrının teknolojiye küçüklükten beri tutkuyla bağlı olduğunu ifade eden Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Integra-3646 robotik takımı öğrencilerinden Umut Polat, "Teknoloji benim küçüklükten beri tutkulu olduğum bir şey. Buraya geldikten sonra da lisenin bize sağladığı imkanlarla böyle bir yarışmaya katılma imkanı bulduk. Bu yarışmaya okulumuz yedi yıldır katılıyor. Yedi yıldır çeşitli ödüller alıyoruz ama bu sene aldığımız ödül kazandıklarımız arasında en büyüğü olan Chairman's Award ödülüydü. Yani bölgesel olarak şampiyon olduk. Bundan sonraki hedefimiz bölgelerden de şampiyon olarak çıkarak ülkemize daha büyük gururlar yaşatmak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim