• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye'ye geçmeye çalışan 3 IŞİD teröristi yakalandı

Türkiye'ye geçmeye çalışan 3 IŞİD teröristi yakalandı
TSK'nın internet sitesinden dün (01 Ocak) günü operasyonlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Gaziantep ve Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye sınırı...

TSK'nın internet sitesinden dün (01 Ocak) günü operasyonlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Gaziantep ve Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve IŞİD Terör Örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Açıklamada diğer önemli olaylar da şöyle sıralandı: Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi, 3 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 179 oldu. Ayrıca 4 El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 5 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu. Ayrıca 15 El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı, 2 hendek kapatıldı, bir av tüfeği ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 55 oldu. 3 barikat imha edildi. Ayrıca teröristler tarafından bir okul kundaklandı.

Mardin Nusaybin'de, hududu geçmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada; 6 piyade tüfeği şarjörü, 210 piyade tüfeği fişeği, bir piyade tüfeği kasaturası, bir keskin nişancı dürbünü, bir el bombası, 2 fotoğraf makinası, 2 telsiz ve bir adet sözde Bölücü Terör Örgütü kimlik kartı ele geçirildi.

Şırnak'ta, Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yapan bir şahıs gözaltına alınmış, evinde yapılan aramada, bir tabanca, 14 tabanca fişeği, üç cep telefonu, iki bilgisayar, iki SİM kart ve iki veri depolama aygıtı ele geçirildi.

Türkiye'ye geçmeye çalışan 3 IŞİD teröristi yakalandı

Türkiye'ye geçmeye çalışan 3 IŞİD teröristi yakalandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim