• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor
Konya'nın Beyşehir ilçesinde ihale süreci tamamlanarak yapımına geçtiğimiz yılsonlarında başlanan Türkiye'nin ilk Hilal mimarili Yeni Devlet Hastanesi...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ihale süreci tamamlanarak yapımına geçtiğimiz yılsonlarında başlanan Türkiye'nin ilk Hilal mimarili Yeni Devlet Hastanesi hizmet binası inşaatı hızla yükseliyor.

Beyşehir Esentepe Mahallesi'ne Türkiye'nin en büyük ve en modern ilçe devlet hastanelerinden birisi inşa ediliyor. Yükseklerden bakıldığındı hilal görünümüyle dikkat çeken hastane farklı mimarisi ile Beyşehir'in estetiğine de ayrı bir değer katacak. Bin 578 adet çeşitli türdeki fidanın toprakla buluşturulmasıyla hastane çevresi de zamanla zengin yeşil bir örtüye kavuşacak. Sağlık Bakanlığı'nın Beyşehir'e kazandıracağı en büyük devlet yatırımlarından birisi olacak olan 150 yataklı, 168 yatak kapasiteli dev hastane binasının inşaat çalışmaları kış döneminde olunmasına rağmen durmadan büyük bir hızla devam ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ile birlikte hastane şantiyesini ziyaret ederken, yapımı süren yeni hastane binası ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı. Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi tarafından yürütülen projelerin yanı sıra devlet yatırımlarının da Beyşehir'de bir bir hayata geçirilerek inşaatına başlanılan yapıların hızlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğini söyledi.

"HASTANE 2017 NİSAN-HAZİRAN'DA BİTECEK"

Beyşehir'in en önemli eksiklerinden bir tanesinin Beyşehir ve bu bölgeye yakışır bir devlet hastanesi olduğunu ifade eden Başkan Özaltun, "Yeri ile ilgili devam eden sürecin netleşmesinin ardından hastanemizin yapımına başlandı. İhaleyi üstlenen firma tarafından yaklaşık 4-4,5 ay gibi kısa bir süre önce inşaat çalışmalarına başlanmasına rağmen ekiplerin çok hızlı ve hummalı bir çalışma sergilediğine burada tanıklık ettik. Şantiye şefimizle de yaptığımız görüşmedeki ifadesi şu, "Nisan ayı gibi inşaatın kaba iskelesi bitmiş olacak ve 2017 yılının Nisan-Mayıs-Haziran ayları arasında inşallah çalışmalarını bitirip halkımızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dediler. Hatta belediyemizden acil girişindeki eğim ve kot farkının düzeltilmesi ile ilgili talepleri de oldu. Biz de bu konuda belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik ve inşallah burada bir kot düşürmesi ile birlikte hastanenin yapılmasından sonra ambulansların ve diğer araçların sorunsuz geçişi için belediye olarak çalışmaları da başlatıyoruz" dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜ MANZARALI HASTANE

66 bin 920 metrelik toplam arazi alanına sahip yeni devlet hastanesinin 30 bin 415 metrekarelik alan üzerine inşa edildiğini ve tamamlanmasıyla da Beyşehir'in yanı sıra yakın çevresine de hizmet veren bir sağlık merkezi haline dönüşmesinin hedeflendiğini de belirten Özaltun, 8 katlı olarak inşa edilen hastanenin hilal şeklinde olması nedeniyle odalarının büyük bölümünün de Beyşehir Gölü manzarasına sahip olacağını söyledi. Özatun, "Amacımız Beyşehir'deki vatandaşlarımızın burada konforlu bir ortamda sağlık hizmetlerini alabilmesidir. Bu hastane ihale tutar bazında bakıldığında Türkiye'deki en yüksek bedelle yapılan hastanelerden birisi oluyor. Bu da başbakanımızın Beyşehir'e vermiş olduğu önemi ve kıymeti gösteriyor. Şunu söylüyoruz biz Beyşehir'de çalışmaya devam ediyoruz ve Beyşehir'le ilgili bir slogan geliştirdik. Buradan gerek yurt dışında, gerek yurt dışında gerek Beyşehir'de bizleri izleyen hemşehrilerimize diyoruz ki, Beyşehir'de iyi şeyler oluyor ve iyi şeyler olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

YENİ HASTANEDE NELER VAR?

Toplam 168 yatak kapasiteli olacak yeni hastanede, 216 araçlık otopark, 13 engelli otoparkı, sığınak, yoğun bakım sığınağı, 48 poliklinik, 2 yoğun bakım salonu, 4 ameliyathane, 1 doğum ameliyathanesi, bebek yoğun bakım, 1 kurşun kaplı ameliyathane, 6 idari ofis odası, 105 hasta oda sayısı, 2'si izoleli 16 yataklı müşahede odası, klima santralleri, kadın doğum ünitesi, labaravutarlar, kütüphane ve toplantı salonu, morg, bay bayan mescit, atölyeler, servis odaları, mahkum odaları, başhekimlik, bilgi işlem, kafeterya, acil servis gibi daha pek çok ünite ve birim yer alacak.

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor

Türkiye’nin İlk Hilal Mimarili Hastanesi Yükseliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim