• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye’nin en büyük inanç merkezi Şanlıurfa’da oluşturulacak

Türkiye’nin en büyük inanç merkezi Şanlıurfa’da oluşturulacak
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan Eyyüp Nebi ziyaretgahında yapılacak Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesinin inşası için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan Eyyüp Nebi ziyaretgahında yapılacak Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesinin inşası için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Viranşehir Belediyesi işbirliğiyle protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de yer alan Hz. Eyüp Nebi Sabır Türbesi'ni Türkiye'nin en büyük inanç platosuna dönüştürecek. İçerisinde Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve sabır peygamberi Hz. Eyüp Türbelerinin yer aldığı 70 dönümlük inanç merkezini 478 dönümlük bir projeyle Türkiye'nin en büyük inanç platosuna dönüştürmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk etabı olan Cami ve külliyenin ihalesine çıkacak.

"Tüm detaylar gözden geçirildi"

Projenin ayrıntıları ile ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje. Tabi ki gerek tescilli alanların oluşu gerekse inanç merkezi olmasından dolayı sürekli olarak Valimiz ile de istişare halindeydik. Proje Büyükşehir Belediyemiz tarafından Şanlıurfa Valiliği işbirliği içerisinde yapıldı. Kurula sunuldu ve planlama eksiklikleri giderildikten sonra projemiz nihayetine ulaştı. Şimdi de Şanlıurfa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Viranşehir İlçe Belediye Başkanlığımız ile birlikte üçlü bir protokol imzalandı. Cami ve külliyenin ihalesine çıkıyoruz. Çevre düzenlemesine de yılbaşında çıkacağız. Eyüp Peygamber makamına yakışır bir proje oldu. Gerek giriş kısımları gerek Osmanlı ve Selçuklu mimarisi olarak projelendirildi. Gezme alanları ve bunun yanında sabır taşıyla ve aynı şekilde şifalı suyu da yan yana nitelendirerek ziyarete gelen halkımıza sunacağız" dedi.

"Şanlıurfa'ya yakşır bir proje"

Şanlıurfa'da görev yaptığı dönem içerisindeki en güzel çalışmalardan birine daha imza attıklarını dile getiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, "Ruhumuzun sükunete erdiği bir protokole imza attık. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Hz. Eyüp peygamber makamı projesi

Türbelerinin yer aldığı 70 dönümlük inanç merkezi, 478 dönümlük bir projeyle Türkiye'nin en büyük inanç platosuna dönüştürülecek. Yaklaşık maliyeti 100 milyon lira olacak projede Cami, Medrese, Aşevi, Külliye, ziyaretçi merkezi, şifalı su merkezi, çarşı kompleksi, türbeler, Rahime Hatun Türbesi, Hz. Elyesa Türbesi, Hz. Eyyub Türbesi, dinlenme alanları, seyir terasları ile otoparklar yer alıyor. Protokolde imza atılan ilk etap ise Cami ve külliyeyi kapsıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim