• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek. 

Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmedzai onuruna resmi akşam yemeği verecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazılı medyanın Ankara temsilcileriyle bir otelde kahvaltıda bir araya gelecek.

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu toplanacak. Toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer alacak.

4- TBMM Genel Kurul'unda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılmasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

5- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

6- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

8- Arap Birliği’nde, Irak'ın talebi ile dışişleri bakanları düzeyinde, "Türkiye’nin Irak topraklarındaki askeri varlığı" başlığıyla yapılacak toplantı takip ediliyor.

9- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

10- TÜİK, geçen yıla ilişkin çevresel istihdam, gelir ve harcama istatistiklerini açıklayacak.

11- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 2. hafta 6 maçla tamamlanacak.

- B Grubu'nda Bursaspor-Eskişehirspor, C Grubu'nda Kardemir Karabükspor-1461 Trabzon, Sivas Belediyespor-Beşiktaş, F Grubu'nda Adanaspor-Nazilli Belediyespor, G Grubu'nda Kayserispor-İnegölspor, H Grubu'nda da Giresunspor-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek.  

11- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 12. haftada, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Royal Halı Gaziantep, Demir İnşaat Büyükçekmece-Banvit, Pınar Karşıyaka-Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan-Torku Konyaspor, Anadolu Efes-Fenerbahçe karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim