• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanlarını kabul edecek.

- 9. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak olan Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İl Müftülerini kabul edecek

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi kabul edecek. 

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilkent Otel'de düzenlenecek 31'inci İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na katılacak.

- Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.  

- Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği ile sohbet toplantısına katılacak. 

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

7- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

8-  Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 104 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda "İsmailiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması takip edilecek. 

9- İsrail Yüksek Mahkemesi'nin İsrail'in Filistin topraklarında 4 yıl uzaklaştırılma önerisini kabul etmeyen, 4 gün önce komaya giren Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan'ın serbest bırakılması talebini değerlendirmesi takip edilecek.

10- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olacak.

11- TÜİK, 2014 yılı girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

12- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off 1. turu ilk maçları tamamlanacak. Rapid Wien-Shakhtar Donetsk, Valencia-Monaco, Skenderbeu- Dinamo Zagreb, Celtic-Malmö, Basel-Maccabi Tel Aviv maçları oynanacak.

13- Atromitos-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

- Atromitos Teknik Direktörü Michalis Grigoriou ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Peristeri Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe ve Atromitos, son antrenmanlarını yapacak.

14- 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın finalinde Türkiye, Brezilya ile karşılaşacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim