• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı kabul edecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşecek.

- Gabon ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak heyetlerarası görüşmelere katılacak Erdoğan, daha sonra iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların töreninde bulunacak ve mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Ondimba onuruna resmi akşam yemeği verecek.

2- 7. Cumhurbaşkanı ve 17. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığında basına kapalı tören düzenlenecek.

- Evren'in cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

3- TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile görüşecek.

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Engelsiz Türkiye Platformu Sergisi'nin açılışına katılacak, ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluşacak.

- Davutoğlu, Isparta ile Burdur'da partisinin mitinglerinde konuşacak ve valilikleri ziyaret edecek. 

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Bartın ve Zonguldak'ta düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

6- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı çerçevesinde düzenlenen B20 Bölgesel Danışma Toplantısına katılacak.

7- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesini ziyaret edecek, AK Parti Ordu Kadın Kolları Buluşması'na katılacak. Esnaf ziyaretinde bulunacak olan Kurtulmuş, partisinin il teşkilatı ile seçim koordinasyon çalışmaları toplantısı gerçekleştirecek.

8- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Palas'ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias ile başbaşa ve heyetler arası görüşme yapacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğu, Susesi Otel'de basın toplantısı düzenleyecek, Kanada Dışişleri Bakanı Robert Douglas Nicholson, Afganistan Dışişleri Bakanı Salahuddin Rabbani ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ayrı ayrı görüşecek, Cornelia Otel'de Türkiye-V4 Dışişleri Bakanları çalışma yemeğine katılacak.

9- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması öncesi, AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmström ile görüşecek.

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir'de Türk Telekom önü ve Hükümet Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. 

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Aksaray Meydanı'nda halk buluşması etkinliğine katılacak. 

12- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

13- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

14- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

15- Merkez Bankası, mart ayı ödemeler dengesi verilerini açıklayacak.

16- Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta, İstanbul Başakşehir-Medicana Sivasspor, Torku Konyaspor-Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu-Galatasaray, Kasımpaşa-Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor-Eskişehirspor maçlarıyla başlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim