• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

- Erdoğan, MEMUR-SEN tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" adlı programa katılacak. 

- İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'un güven mektuplarını sunacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala'yı kabul edecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palasta, Suriye Ulusal Koalisyonu ve geçici hükümet üyeleriyle görüşecek, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu genel merkezine ziyarette bulunacak. 

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, "Türkiye Diyanet Vakfı 40. Yıl Programı İyilik Ödülleri" törenine katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yle baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Çavuşoğlu ve Poposki, anlaşma imzalayacak ve basın toplantısı yapacak.

- Bakan Çavuşoğlu, ayrıca Suriye Demokratik İlerici Kürt Partisi Genel Sekreteri Abdülkerim Beşar’ı kabul edecek ve Afganistan Dışişleri Bakanı Selahuttin Rabbani'yle görüşecek, Latin Amerika ülkelerinin büyükelçileri ile yemekte bir araya gelecek. 

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- Merkez Bankası, Ocak ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini ve Mart ayı beklenti anketini açıklayacak.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin sanayi ciro endeksi verilerini açıklayacak.

11- Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta, Bursaspor-Balıkesirspor ve Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçlarıyla başlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim