• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanlığında resmi törenle karşılanacak.

- Erdoğan ve Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, baş başa görüşecek. 

- Erdoğan ve Calderon'un başkanlığında heyetler arası görüşmeler yapılacak, anlaşmalar imzalanacak. İki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Devlet Başkanı Calderon tarafından verilen öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bogoto Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesince düzenlenen "1915: Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı Sempozyumu"nda katılımcılara hitap edecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Resmi Konut'ta düzenlenen Çözüm Süreci Toplantısı'na katılacak, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek AK Parti MYK Toplantısı'nda bulunacak.

3- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM Grup toplantıları yapılacak.

4- Yüksek yargıda seçim günü

- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmaları dolayısıyla Anayasa Mahkemesinde ve Yargıtayda başkanlık seçimleri yapılacak.

5- TBMM Genel Kurulu'nda askeri hakimler ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ele alınacak. 

6- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığınca başlatılan, tıbbi ve tehlikeli atıkların toplanması ve değerlendirilmesi çalıştaylarının sonuncusuna katılacak. 

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ve Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. 

10- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'daki temaslarını sürdürecek. 

11- Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar'ın cenazesi, Bebek Cami'sinde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. 

12- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Trabzonspor ile Medicana Sivasspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim