• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Bütçe görüşmelerinde son gün

- TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 yılı bütçesinin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak.

- AK Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin konuşmasının ardından eleştirilere hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cevap verecek.

- Genel Kurulda 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın açık oylamaları yapılacak.

2- Dört eski bakan ile ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu, eski bakanların Yüce Divan'a sevk edilip edilmemesine ilişkin oylama yapacak.

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat'ı makamında kabul edecek. 

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Devrimci Karargah Örgütü" davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesinde 24 Aralık'taki karar duruşması öncesi düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

5- CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Veli Ağbaba, Enis Berberoğlu ile bazı milletvekilleri ve partililer, Çat ilçesinde kardeş belediye protokolünün imza törenine katılacak. Heyet, daha sonra CHP il başkanlığında basın toplantısı yapacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Tunus cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur sonuçlarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

9- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görülecek.

- İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 37 darbe karşıtının, "1 polis memurunu öldürme ve karakola baskın yapma" iddiasıyla idam cezası aldığı dava yeniden görülecek.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin yurtdışı üretici fiyat endeksini açıklayacak

11- Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Bosna Hersek'te, Saraybosna Borsası'nda işlem gören SASX-10 Pay endeksinin vadeli işlem sözleşmelerinin Borsa İstanbul Vadeli İşlem Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) satılması dolayısıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

12- Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın son maçında, Çaykur Rizespor ile Gaziantepspor, Yeni Rize Şehir Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim