• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda istişare toplantısı yapacak.

Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi'ne katılacak.

(Ankara/İstanbul)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Soma Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun ve beraberindeki Komisyon üyelerini kabul edecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile İstanbul Wyndham Grand Levent Hotelde, Türkiye-İtalya İş Forumu'na katılacak. 

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Four Seasons Bosphorus Otelde, 5. Boğaziçi Zirvesi'ne katılacak. 

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak. 

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Tasarım Danışma Konseyinin 11. toplantısında ve YASED 2023 Hedefleri Doğrultusunda Bilgiye Dayalı Ekonomiye Geçiş Konferansı'nda bulunacak. 

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 31. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Belçika'da, Flaman Eğitim Bakanı Hilde Crevits ile görüşecek, Türk öğretmenlerle toplantı yapacak.

9- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

11- İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri inşası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

12- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ve dış ticaret endekslerini açıklayacak.

13- Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Sivasspor, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda puan mücadelesi verecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim