• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye sermaye piyasalarında yükselen yıldız: PhillipCapital

Asya ile Türkiye arasında finansal köprü kuran PhillipCapital, 2014 için de iddialı. PhillipCapital Türkiye CEO’su Korur, “Asyalı yatırımcıları Türkiye piyasasına çekmeye devam edeceğiz” dedi.
Asya’nın en büyük yatırım kuruluşlarından PhillipCapital, 2012 yılının mart ayında girdiği Türk Sermaye Piyasaları’nda bu yılı başarıyla kapatmaya hazırlanıyor. Uluslarararası köklü bir firma olarak, deneyimi ve sermaye büyüklüğü ile müşterilerine sorunsuz işlem deneyimini sunan PhillipCapital, 2014 yılına ilişkin büyüme planlarını hazırladı.
 
2012’de faaliyete başlayan PhillipCapital’in Türkiye CEO’su Kerem Korur, uluslararası bir firma olmanın avantajlarını kullanıp Asya’daki yatırımcıları Türkiye piyasalarına çektiklerini belirterek, “Türkiye ile Asya arasında finansal bir köprü olma hedefine ulaşma yolunda ilerliyoruz.  Önümüzdeki yıl bu hedefimizi daha da geliştireceğiz.  1.5 milyar dolara ulaşan öz sermayemiz ve 800.000 den fazla müşteri sayımız, bunu gerçekleştirebileceğimizin garantisi olarak görülebilir” diye konuştu. ABD, Avustralya, Çin, Dubai, Endonezya, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, Japonya, Kamboçya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Türkiye'de faaliyet gösteren PhillipCapital Grubu’nun Avrupa ve Asya’da 3 bin 500’den fazla çalışanı.  Şirketin dünya üzerinde saklamasında tuttuğu varlık değeri de 18 milyar doları geçiyor.
 
Bu büyüklüğe ulaşmalarında sadece uluslararası borsalar, emtialar, hisse senetleri ve vadeli işlemler alanında faaliyet göstermelerinin değil, uluslararası forex piyasasında hizmet vermelerinin de etken olduğunu dile getiren Korur, sundukları bu hizmet çeşitliliğinin Türkiye piyasasını hareketlendirmede önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Korur, PhillipCapital Grubu’nun, SGX  (Singapur), BURSA (Malezya), HKSE (Hong Kong), OSE (Japonya), ICDX (Endonezya) ve TFEX (Tayland) borsaları ve Asya'daki diğer birçok önemli borsanın üyesi olduğunu da hatırlattı.
 
PHILLIPCAPITAL HAKKINDA:
 
1975 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Singapur merkezli PhillipCapital, Türkiye pazarının yanı sıra, Avustralya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Hong Kong, Endonezya, İngiltere, Japonya, Kamboçya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve ABD’deki finansal merkezlerde operasyonlarını sürdürüyor. Dünya çapında saklamasında tuttuğu varlık değeri 18 milyar doları aşan ve öz sermayesi 1.5 milyar dolara ulaşan şirketin, 16 ülkede 3 bin 500 çalışanı bulunuyor.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim