• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye Kent Konseyleri, Yenimahalle’de toplandı

Türkiye Kent Konseyleri, Yenimahalle’de toplandı
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul Toplantısı, Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul Toplantısı, Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kaymakam Mustafa Dündar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Platform Dönem Başkanı Nurhan Özcan, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, muhtarlar ve 100'e yakın kent konseyi başkanı katıldı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konuşmasında, "Elbette tüm belediyelerde o kentleri daha iyi yönetebilmek adına Meclis üyeleri, belediye bürokratları bulunmaktadır. Ancak yine de tüm bu unsurların yaptığı iş ve hizmetler o şehrin tüm ihtiyaçlarına cevap verme veya o şehirde yaşayan her kesimin ihtiyacını karşılama noktasında yeterli olmayabiliyor. İşte burada devreye sivil toplum örgütleri ve kent konseyleri giriyor." dedi.

Kent Konseyleri'nin, kentin yaşanabilir hale gelmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması için çok önemli görevlerinin olduğunu hatırlatan Yaşar, "Kent yaşamına koyduğu katkılar nedeniyle, kent konseylerini çok önemsiyorum ve gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Ancak henüz gerek belediyeler açısından, gerekse vatandaşlarımızdaki duyarlılık açısından gerekli düzeye eriştiğimizi söylemek zor. Çünkü Türkiye'deki belediyelerin yüzde 10'u kent konseylerini kurmuş durumda. Yani belediyelerimizin yüzde 90'ı yasalarla belirlenmesine rağmen görevi ihmal ediyorlar." diye konuştu.

Kent konseylerinin aktif olması, bünyesinde, kadın, genç, çocuk ve engellilerin de çalışması gerektiğinin altını çizen Yaşar "Çünkü içinde yaşadığımız şehirler hızla büyüyen, dolayısıyla problemleri de hızla artan şehirlerdir. Böyle bir durumda kent halkının bir bütün olması, herkesin kendi bilgisini, kendi tecrübesini bu kente katması, dolayısıyla sorunları birlikte çözmesi gerekiyor" dedi.

Alanya Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Platform Dönem Başkanı Nurhan Özcan desteklerinden dolayı Başkan Yaşar'a plaket verdi.

Türkiye Kent Konseyleri, Yenimahalle’de toplandı

Türkiye Kent Konseyleri, Yenimahalle’de toplandı

Türkiye Kent Konseyleri, Yenimahalle’de toplandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim