• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye, katıldığı 7 AB programına ilaveten 6 programa daha katılımı değerlendiriyor

Türkiye, katıldığı 7 AB programına ilaveten 6 programa daha katılımı değerlendiriyor
Avrupa Birliği Programları ve Ajansları Kurulu üçüncü toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı...

Avrupa Birliği Programları ve Ajansları Kurulu üçüncü toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı başkanlığında 15 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapıldı.

Söz konusu toplantıda yaptığı değerlendirmelerde bulunan Kaymakcı, "AB Programları ve Ajansları ülkemizin AB üyeliğine hazırlanmasında ve gelişmesinde büyük destek sağlamaktadır. AB Programları küreselleşen dünyada yeşil ekonomiye geçiş ve dijital dönüşümün gerektirdiği değişikliklere uyum sağlamamız ve Kovid-19 salgını gibi sınamalarla mücadelemiz için anahtar görevi görecektir. AB ile ilişkilerimizin en işler ekseni Türkiye-AB Mali İşbirliği ve AB Programlarıdır. AB Programlarına katılım sağlamamız, ülkemizin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurul Toplantısına, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcıları Dr. Çetin Ali Dönmez ve Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım başta olmak üzere ilgili kurumların üst düzey yöneticileri de katıldı.

AB Programlarının 2021-2027 yıllarını kapsayan yeni dönemi planlanıyor

Toplantıda Türkiye'nin, AB Sağlık (EU4Health), Dijital Avrupa, Çevre ve İklim Eylemi, Yatırım AB, Tek Pazar ve Uzay programlarına 2021-2027 döneminde katılma niyetinin Avrupa Birliğine iletilmesi ve devam eden süreçte müzakerelerin başlatılması ve müzakere sonuçlarına göre katılım durumunun değerlendirilmesi kararı alındı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim