• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye Kamu-Sen: 2015 yılında memur ve emeklilerin cebinden yüzde 1,8 çalındı

Türkiye Kamu-Sen: 2015 yılında memur ve emeklilerin cebinden yüzde 1,8 çalındı
Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuh Yalçın,

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuh Yalçın,

2015 yılında memur ve emeklilerin cebinden maaşlarının yüzde 1,8'i çalındığını söyledi. Yalçın, geride bırakılan 3 toplu sözleşme döneminde, 2012 yılından beri memurların ve emeklilerin yetkilendirilmiş bir konfederasyon tarafından imzalanan şaibeli toplu sözleşmeler yoluyla da mağdur edildiğini öne sürdü.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nuh Yalçın, basın toplantısı düzenleyerek 2015 yılını değerlendirdi, sorunları dile getirdi. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar da katıldı.

"Bildiğiniz gibi iki genel seçim yaşadık ve bu iki genel seçimin ardından yeniden tek başına iktidar şansı yakalayan AKP'nin 2016 yılı eylem planına kamu personel rejiminde köklü değişiklikler getirecek yasa çalışmalarını da eklemesi önümüzdeki yılda sendikal mücadelemizin, memurlarımızın güvencelerinin korunması yönündeki saldırıları bertaraf etmek üzerine yoğunlaşacağını göstermekte" diyen Yalçın şunları dile getirdi: "Birçok kamu kurum ve kuruluşunda, adeta sosyal bir soykırıma ulaşan yönetici atamalarında, tayinlerde ve terfilerde yaşanan skandal uygulamalara karşı verdiğimiz sendikal ve hukuki mücadele, 2015 yılına damga vuran olay olmuştur. Anayasa Mahkemesi'nin, 2577 sayılı Kanunun 27 ve 28. maddesine dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte, atamalara ilişkin olarak dava kazanan memur, daha önceki kadrosunun boş ya da dolu olduğuna bakılmaksızın eski kadrosuna atanacak."

2015 yılında memur ve emeklilerin cebinden maaşlarının yüzde 1,8'i çalındığını vurgulayan Yalçın, geride bırakılan 3 toplu sözleşme döneminde, 2012 yılından beri memurların ve emeklilerin yetkilendirilmiş bir konfederasyon tarafından imzalanan şaibeli toplu sözleşmeler yoluyla mağdur edildiğini öne sürdü. Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: "Memur ve emeklilerimizin ortalama kaybı aylık 50 lira, yıllık 600 lira oldu. Maaşlar yükseldikçe kayıp miktarı da aylık 160, yıllık bin 920 TL'ye ulaştı. Hızla yükselen enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş, yüzde 12 dolayında artırılan vergiler karşısında yalnızca 600 TL (yüzde 5) oranında artan gelir vergisi ilk dilimi nedeniyle, geride bıraktığımız yılda yetkilendirilmiş sendikanın da marifetiyle büyük kayba uğrayan memurlarımızı 2016 yılında daha zor günlerin beklediğinin habercisidir."

"PEŞKEŞ ÇEKİLECEK TEK BİR KURUŞU YOK"

Yalçın, 2016 yılında yeni bir yetki sürecinin kendilerini beklediğini hatırlatarak, "Memurların ve emeklilerin heba edilecek bir tek günü, peşkeş çekilecek tek bir kuruşu dahi yoktur. Bu bakımdan 2016'nın Mayıs ayı ortasında son bulacak olan yetki sürecinin, masa başı oyunlarıyla memur ve emeklilerimizin pazarlanmasına son verilecek günlerin işareti olacağı umudunu taşıyorum. Bizlere düşen, yeni yılda toplum mühendisliğinin esiri olmadan, ülkenin gerçek gündemini yakalamak ve perde arkasında dönen dolapları görmek olacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımız adına yürüttüğümüz mücadeleyi, gerçek gündem ve gerçek hedefimizden sapmadan sürdüreceğiz. Her türlü olumsuzluğa rağmen umutsuz değiliz. Biliyoruz ki karanlığın en yoğun olduğu dönem, güneşin doğmaya en yakın olduğu zaman dilimidir. Dileğimiz 2016 yılının ülkemiz, milletimiz ve İslam ülkeleri üzerindeki karanlıkların dağıldığı, aydınlık günlerin doğduğu bir dönemin başlangıcı olması yönündedir. Gayret bizden, takdir Allah'tandır." şeklinde konuştu.

Yalçın konuşmasını "Rızkı ve ömrü vereni unutmadığımız için doğruları söylemekten korkmuyoruz. Mücadele edince sorunlar çözülüyor" sözleri ile tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim