• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda üç madalya birden kazandı

Türkiye ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda üç madalya birden kazandı
Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Büyükler Judo Avrupa Şampiyonası'nı bir altın, iki bronz madalya ile kapatan Türkiye, 1999'dan sonra ilk kez bir Avrupa...

Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Büyükler Judo Avrupa Şampiyonası'nı bir altın, iki bronz madalya ile kapatan Türkiye, 1999'dan sonra ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda üç madalya birden kazandı.

Hafta sonunda Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası, Türkiye için son yılların en başarılı organizasyonu olarak kayıtlara geçti. 21-24 Nisan tarihleri arasında Tatneft Arena'da düzenlenen şampiyonayı Türkiye bir altın, iki bronz madalya ile kapattı. Daha önce 1997, 1998 ve 1999 yıllarında Avrupa Şampiyonası'nda üç madalya kazanan Türkiye, 17 yıl aradan sonra bir kez daha üç madalya ile ülkeye döndü.

+78 kiloda altın madalya kazanan Kayra Sayit, en son 2004'te Avrupa şampiyonu çıkaran Türkiye'nin altın madalya hasretine son verirken, Türkiye'nin kadınlarda ilk Büyükler Avrupa şampiyonluğuna imza koydu. Aynı sıklette bronz madalya elde eden Belkıs Zehra Kaya ise 2012, 2013 ve 2015'ten sonra bir kez daha Avrupa üçüncüsü oldu. 23 Nisan'da kazandığı madalyayı şehit çocuklarına armağan ettiğini belirten Belkıs Kaya, "Sakatlıklarım nedeniyle buraya çok az bir antrenmanla geldim. Derece yaptığım için mutluyum ancak daha iyisi olabilirdi. Rio 2016 için mücadelemiz devam ediyor. Üç puan müsabakası daha var. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"RİO'YA MADALYA İÇİN GİDECEĞİM"

Türkiye judosunun parlayan yıldızı Dilara Lokmanhekim ise Kazan'daki şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda bronz madalya kazandı. Gençler yaş kategorisinde Avrupa şampiyonu, dünya ikincisi olan Dilara, büyükler kategorisindeki ikinci yılında Avrupa Şampiyonası madalyasını da koleksiyonuna ekledi.

Avrupa Şampiyonası'na altın madalya hedefiyle gittiğini, bronz madalya aldığı için buruk bir sevinç yaşadığını belirten Dilara, "Londra 2012 Olimpiyatı'nda madalya alan dört sporcunun üçü, o yıl Avrupa Şampiyonası'nda da derece yapmıştı. Bu anlamda Rio'da ben de derece yapacağıma inanıyorum. Rio'ya kesinlikle madalya için gideceğim." dedi.

Kazan'da derece yapan üç milli sporcumuz, Rio 2016'ya katılım yolunda iddiasını güçlendirdi. Judoda, Rio'daki Yaz Olimpiyatı'nda yarışacak isimler, 31 Mayıs'taki puanlama süreci bittiğinde kesinleşecek. Judo Milli Takımı şimdi 6-8 Mayıs'ta Bakü'de düzenlenecek olimpiyat puan müsabakası olan Grand Slam'e hazırlanıyor.

Cihan

Türkiye ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda üç madalya birden kazandı

Türkiye ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda üç madalya birden kazandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim