• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

'Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız'

'Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız'
İngiltere Başbakanı Cameron, sığınmacı sorunu ile ilgili olarak "Biz, Suriyeli sığınmacı ağırlayan Avrupa'nın ve Suriye'nin komşusu Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sığınmacı sorunu ile ilgili olarak "Biz, Suriyeli sığınmacı ağırlayan Avrupa'nın ve Suriye'nin komşusu Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız" dedi.

Cameron, resmi ziyaret kapsamında geldiği Viyana'da Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Cameron ve Faymann, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cameron, mevkidaşı Faymann ile AB reformunu, terör ve sığınmacı krizi ile mücadele etmek için nasıl bir işbirliği yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

İngiliz halkının fili durumdan memnun olmadığını ve sorunların çözülmesini isteyen Cameron,​ rekabet sorunu, egemenlik, sığınmacı ve avro bölgesi sorunlarının yeniden müzakere edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Daha güçlü AB dış sınırlarına ihtiyacımız var"

Terör tehdidinden korumak için birlikte çalışma konusunda fikir alışverişi yaptıklarını vurgulayan Cameron, Suriye'ye savaşmaya gidip dönenlerle ilgili güvenlik tedbirleri ve istihbarat servislerinin bilgi paylaşımı konularını ele aldıklarını söyledi.

Avrupa'nın karşılaştığı tehditlerin Avrupai çabalarla çözüleceğine işaret eden Cameron, "Güvenliğimizi korumak için üye ülkeler arasında daha etkili denetim ve daha fazla bilgi paylaşımı ile daha güçlü AB dış sınırlarına ihtiyacımız var" dedi.

Avusturya ve İngiltere'nin DAEŞ terörüne karşı kurulan koalisyonda yer aldığını hatırlatan Cameron, iki ülkenin DAEŞ terörünü ortadan kaldırmak için yükümlülük altında olduğunu söyledi.

"Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız"

Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi için kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu yineleyen Cameron, "Biz, problemi kaynağında çözecek ve Avrupa'ya tehlikeli yolculuklara neden olan sığınmacı akınını durduracak kapsamlı bir yaklaşımı izlemeye devam etme ihtiyacı üzerinde anlaştık" ifadesini kullandı.

Cameron, sığınmacı sorununu çözmek için Türkiye ile işbirliğinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Biz, Suriyeli sığınmacı ağırlayan Avrupa'nın ve Suriye'nin komşusu Türkiye ile daha fazla çalışmak zorundayız. Bu, Brüksel'de Pazar günü yapılacak AB Zirvesi'nin odak noktası olacak ve eminim ki Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısını önlemek için alabileceğimiz somut adımları orada tartışacağız."

"Hiçbir ülke tek başına sığınmacı sorununu çözemez"

Faymann, mevkidaşı ile terör, sığınmacı sorunu ve İngiltere'nin AB referandumunu ele aldıklarını ve bütün bu sorunları çözmek için ortak hareket etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Terör sorununa ortak bir cevap verilmesini isteyen Faymann, "Daha iyi işbirliği ve daha iyi istihbarat paylaşımıyla terörizmi yenebiliriz" dedi.

Sığınmacı sorunu ele aldıklarını belirten Faymann, "Bu sorunla bütün Avrupa Birliği ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektirmektedir. Hiçbir ülke tek başına sığınmacı sorununu çözemez" diye konuştu.

Avusturya, İngiltere'nin Avrupa Birliği içerisinde kalmasını savunduğunu kaydeden Faymann, referandum konusunun tartışılması gerektiğini ifade etti. Faymann, "AB, bütün bir aile olarak kalmalıdır. Terör, sığınmacı, banka ve finansal krizlere cevap, güçlü Avrupa olmalıdır" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim