• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye idam kararına sessiz kalmıyor

Türkiye idam kararına sessiz kalmıyor
Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi, Kayseri ve Kırşehir'de düzenlenen eylemle protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylemde konuşan Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Mısır'da verilen idam kararlarının insanlık tarihine sürülmüş kara bir leke olduğunu söyledi. 

Mısır'da asıl yargılanması gerekenlerin darbeciler olduğunu belirten Kalkan, "Mısır'ın istiklal mahkemeleri darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla idama mahkum etti. Evrensel hukuk çerçevesi ve İslami hükümlere aykırı olarak 529 kişinin idam kararı şayet infazla sonuçlanırsa, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye şahit olacaktır. Biz de sivil toplum örgütü üyeleri olarak 529 masum Mısır vatandaşının yanındayız" dedi. 

Konuşmaların ardından meydanda kurulan darağacı, üzerine benzin dökülerek, ateşe verildi. Gruptakiler bu sırada, 'İhvan'a selam, direnişe devam', 'Katil Sisi, Mısır'dan defol' sloganları attı. Eylem olaysız sona erdi.

Öte yandan Müslüman Gençler Platformu üyesi bir grup, Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi'nde, cuma namazı çıkışı basın açıklaması yaptı. 

Kırşehir 

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Kırşehir Temsilcisi Necati Yılmaz, Mısır'da 529 masum insanın şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi bahanelerle 25 Mart'da idama mahkum edildiğini söyledi.

YIlmaz, "Rabia'da ve Adeviye'de darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek, katliam yapan Mısır'ın darbecileri ve baltacıları üzerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. 529 masumun, mazlumun ve İhvan'ın idamına karar verilerek evrensel hukuk ayaklar altına alınıyor" dedi.

Sloganlar atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Muğla

Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan, çoğunluğu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan gençler ile sivil toplum kuruşları temsilcileri, "Rabia" işareti yaparak sloganlar attı. Grup adına açıklamayı okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, darbe yönetiminin insanların can ve mal güvenliğini sağlayamadığını, aksine bu duruma alenen katliamlar yaparak cevap verdiğini söyledi.

Alınan kararı protesto etmek için toplandıklarını belirten Demirtaş, "Mısır'daki darbe yönetimine destek verenler, sessiz kalanlar, idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve asıl faili olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim