• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı
Milli Eğitim bakanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 5. Türkiye Değer Ödülleri başvuruları başladı.

Milli Eğitim bakanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 5. Türkiye Değer Ödülleri başvuruları başladı.

Milli Eğitim bakanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen ve 5.si düzenlenen Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları başladı. 15 Mart'a kadar devam edecek başvuruların bu yılki teması "Sorumluluk" olarak belirlendi. Hedef kitlesi Türkiye genelindeki ortaokul ve liselerin olduğu yarışma kapsamında öğrenciler belirlenen temayla ilgili olarak hazırladıkları eserleri 15 Mart'a kadar okullarına sunması gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, "Türkiye Değer Ödülleri, Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değerler Eğitimi Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Projenin hedef kitlesi Türkiye genelindeki ortaokul ve liselerdir. Türkiye Değer Ödüllerinin amacı öğrencilerde ve toplumda ahlakî değerler yönünden farkındalık oluşturmak. Bu ödüller öğrencilerin örnek davranışlarını ve değerlerini yansıtan eserlerin toplumla paylaşma çabasıdır. Bu yılın değeri Sorumluluk olarak belirlendi. Sorumluluk, kişinin kendisinden yerine getirmesi istenen ya da kendi isteğiyle yaptığı iş ve görevlerin sonuçlarını üstlenmesi, kendi davranışlarının sonuçlarını kabullenmesi ve bir işi olması gereken nitelik ve nicelikte yapmasıdır. Değer Ödülü kategorisinde Türkiye birincilerine 6 bin lira, ikincilere 5 bin lira, üçüncülere 4 bin lira Ensar Bursu verilecek. Değer kategorisinde Türkiye derecesine giren öğrenciyi aday gösteren öğretmen veya bir okul yöneticisine 4 bin lira teşvik ödülü verilecek. Eser ödülü kategorisinde yer alan şiir, hikaye, kısa film, resim ve karikatür dallarında Türkiye birincilerine 6 bin lira Ensar bursu verilecek. Bütün öğrencilerimizin buna katılmalarını bekliyoruz" dedi.

BÜTÜN ÖĞRENCİLER KATILABİLİR

Ödüller "Değer Ödülü" ve "Eser Ödülü" olmak üzere iki kategoride veriliyor. Değer kategorisinde öğrenci doğrudan ödül için başvuramıyor. Örnek davranışı tespit edilen öğrenci öğretmeni veya okul yönetimi tarafından ödüle aday gösteriliyor. Eser kategorisinde ise seçilen değeri konu alan hikâye, şiir, kısa film, resim ve afiş dallarında eserler değerlendirilerek ödül verilecek öğrenciler belirleniyor. Katılımcı Türkiye'de 81 il ve 956 ilçede yer almakta olan tüm özel ve resmi eğitim kurumlarının ortaokul 5,6,7,8. sınıflarının ve orta öğretim kurumlarının 9,10,11,12. sınıflarının ve bu okullardaki hazırlık sınıflarının herhangi birisinin devamlı öğrencisi olmalıdır. Türkiye Değer Ödülleri dahilinde her iki kategoride de Sorumluluk değeri konu alınmalıdır. Her iki kategoride de çalışmalar özgün olup herhangi bir yerden alıntı veya kopya olmamalıdır. Değer ödülü kategorisinde yarışmaya katılan öğrenciler için "Değer Ödülü Kategorisi Aday Öğrenci Bilgi Formu" ve Eser ödülü kategorisi ve alt dallarında yarışmaya katılan öğrenciler için "Eser Ödülü Kategorisi Öğrenci Bilgi Formu" eksiksiz doldurularak müracaatların gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

Türkiye Değer Ödülleri Başvuruları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim