• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

’Türkiye Curling Takımları’nın başarısına DPÜ katkısı

’Türkiye Curling Takımları’nın başarısına DPÜ katkısı
Türkiye Kadın ve Erkek Curling Milli Takımları'nın Norveç'te elde ettiği tarihi başarılara Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi...

Türkiye Kadın ve Erkek Curling Milli Takımları'nın Norveç'te elde ettiği tarihi başarılara Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Said Erzeybek'in sportif sağlık danışmanı olarak katkı sunduğu bildirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Said Erzeybek, 19 - 27 Kasım 2021 tarihlerinde Norveç'in Lillehammer kasabasında düzenlenen Avrupa Curling Şampiyonasında Milli Takımlarının sportif sağlık danışmanı olarak görev aldı ve hem kadın hem de erkek Milli Takımlarının başarısında pay sahibi oldu.

Konuyla ilgili Spor Bilimleri Fakültesinden yapılan açıklamada, "Lillehammer'de düzenlenen Avrupa Şampiyonalarında ülkemizi temsil eden ve elde ettikleri başarılarla ülkemizi gururlandıran Milli Takımlarımızın sporcu ve teknik ekibi ile üstlendiği görevle ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden Doç. Dr. Mustafa Said Erzeybek'i kutlar başarılarının devamını dileriz" denildi.

Şampiyonada B klasmanında mücadele eden Erkek Milli Takımı, klasmanında Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak önümüzdeki yıl Avrupa Curling Şampiyonası A Klasmanında yarışmaya ve 17 - 22 Ocak 2022 tarihleri arasında Finlandiya Lohja kentinde düzenlenecek olan Dünya Erkekler Şampiyonası Elemelerine katılmaya hak kazandı.

A klasmanında yer alan Kadın Milli Takımı ise şampiyonada aldığı sonuçlarla Avrupa'nın en iyi 7. ülkesi olarak 2022'de Kanada'nın Prince George kentinde yapılacak Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası'na doğrudan katılma başarısı gösterdi, ayrıca gelecek yıl da A klasmanındaki mücadele hakkını korudu.

’Türkiye Curling Takımları’nın başarısına DPÜ katkısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim